BPA som innehålls i många plast- produkter, misstänkas av att vara farlig till vård-

Bisphenol A försämrar fungera av proteiner som är livsviktiga för tillväxt bearbetar i celler. Detta som finner, har anmälts av forskare från Ruhren-Universität Bochum och Universitetar av Wuppertal. Vikten, kort BPA, innehålls i många plast- produkter och misstänkas av att vara farlig till vård-. Hitintills hade det antagits att bisphenol A producerar ett skadligt verkställer vid bandet till hormonreceptors. Kemist- och biochemistlaget har upptäckt att vikten påverkar också denkallade små GTPasesen. De publicerade deras rön i ”Förar Journal över av Medicinal Kemi”.

Komplex mekanism av handlingen

”Ger Vår forskning bevisar vidare att det fysiologiskt verkställer av bisphenol A kan vara även mer komplex än föregående förmodat,” något att sägaProfen Dr Raphael Stoll, huvud av den Biomolecular Spektroskopin på Ruhren-Universität. ”Emellertid, har vi också upptäckt andra släkta sammansättningar som indikerar vilken bana den framtida utvecklingen av pharmaceutically effektiva vikter mot GTPase-medlade tumör kan ta,” tillfogar syntetmaterialkemistProfen Dr Jürgen Scherkenbeck från Wuppertal.

Bisphenol A försämrar fungera av GTPases

Små GTPases är enzym som uppstår påstår itu inom cellen: i aktivet bilda, när De är destinerad till GTP-molekylen; och i det inaktivt bilda, när De är destinerat till GDP, enenergi, bildar av GTP. Dessa kopplar proteiner är avgörande för överföring signalerar inom cellen. Forskarna har visat det röror för bisphenol A till två olika små GTPases, K-Ras och H-Ras som förhindrar därmed utbytet av GDP för GTP. Den icke-kommersiella organisationen som Tysk Cancer Bistår (Deutsche Krebshilfe E.V.) har finansierat projektera efter 2011.

Bisphenol A är ett misstänkt vård- äventyrar

Olika organisationar har pekat ut att bisphenol A kan vara farlig till vård-: det Federala Institutet för Risk Bedömningen (Bundesinstitut für Risikoforschung), Myndigheten för EuropéMatSäkerhet, US-Maten och DrogAdministrationen (FDA), US-MedborgareInstituten av Vård- (NIH) och detAmerikan BröstcancerFundamentet. Emellertid har de organisationar inte ännu git en finalbedömning av viktens farliga potentiellt. Ändå förböd Europeiska Kommissionen bruket av bisphenol A i tillverkningen av behandla som ett barn buteljerar i 2011. Akademiska studier indikerar att vikten kan förhöjning riskera av kardiovaskulära sjukdomar, bröst- och prostatacancer såväl som neuronal sjukdomar. Forskarna rekommenderar därför en begränsning av bisphenolen En-Baserade plast- behållare för livsmedelsprodukter.

Källa: Universitetar av Wuppertal

Advertisement