Finland forskare identifierar mekanismen, som förhöjer prostatacancerspridning, metastasis

En forskninggrupp på Biocenter Oulu i Finland har identifierat en mekanism släkt till en transkription dela upp i faktorer att röror mycket starkare på en variant för detalj som SNP börjar därmed ett genetiskt programmerar som förhöjer den prostatacancerspridning och metastasisen. Det öppna övre för studie en viktig ny riktning, i att utforska mekanismen, förband till långt in som SNP-variationer orsakar ett högstämt riskerar av prostatacancer och andra människasjukdomar. Publicerat i NaturGenetik, betalades studien delvis av Akademin av Finland.

Prostatacancer är den mest gemensam diagnostiserade malignancyen och understödja - mest vanlig anledning av cancer-släkta dödar i manar över hela världen. I Finland diagnostiseras mer än 4.000 nya fall varje år.

Människagenom är den främst identiska alltigenom människabefolkningen över hela världen. Emellertid kan miljoner av lilla variationer eller polymorphisms som ofta lokaliseras i en singelnucleotide, finnas mellan individer. Dessa variationer är bekant som singelnucleotidepolymorphisms (SNP). Genom Att Använda DNA tar prov från tiotusentals prostatacancertålmodig, och sunda manar, jämförbara genetiska studier som är bekant som genom-sned boll anslutningstudier, har identifierat dussintals SNPs som är tillhörande med riskera av prostatacancer. Emellertid därför att mest av dessa SNPs inte finnas i dekodifiera regionerna av genom, svårt det är att finna generna, som bidrar till riskera av prostatacancer. För detta resonera, ifrågasätta av hur dessa variationer eller SNPs för singelnucleotide som genetiska är bly- till en riskera av prostatacancer inte har ännu svarats.  

Forskningen för denna landskamp och tvärvetenskapliga studie var ledde vid den Yngre Utredaren Gonghong Wei, med ett lag av forskare från flera universitetar och forskningsinstitut. Dessa inklusive tre universitetar i Finland (Oulu, Tampere och Helsingfors), Karolinska Institutet i Sverige och Fudan Universitetar i Kina.

Källa: http://www.nature.com/ng/journal/vaop/ncurrent/full/ng.2862.html

Advertisement