Tålmodigns EMR som kopplas ihop med pharmacistingripande, förbättrar preventativeomsorg av singlar

Stunder bemannar över åldern av konto 60 för mer, än halvt överlappar allra fall, mer mindre, än 15% få vaccinationen som hjälp förhindrar åstadkomma blåsor på flår överilat, som kan orsaka att dröja sig kvar nerven smärtar.

”Vaknade Jag med sådan smärtar i mitt huvud och hånglar område som Jag tänkte att någon måste ha tagit ett bly- leda i rör till mig under natten,” återkallelser Rosa Hallarn, som var 57 på tiden. ”, Når det har hållit ögonen på vad Jag gick igenom, min maka som gjordes en vaccinerad peka av att få - båda på grund av vad han hade sett mig gå igenom och också på rådgivning av hans läkare - men den var inte något som var nödvändigtvis bästa av varar besvärad för honom för det.”,

Nu anmäler en ny studie från forskare på Den Ohio Delstatsuniversiteten att äldre tålmodig, som mottar skriftlig information på singlar var nästan tre tider troligen att få vaccinerade än de som inte mottog en liknande kommunikation. Studien är också en av första som visar det som använder en tålmodigs det elektroniska läkarundersökningrekordet som (EMR) kopplas ihop med pharmacisten som ingripande förbättrar tydligt preventativeomsorg av singlar över den standarda strömmen.

Forskninglaget, ledde vid Stuart Beatty, en pharmacist med det Ohio Tillståndets Högskola av Apotek, något att säga som den låga vaccinationen klassar är en kombination av dela upp i faktorer tack vare inklusive brist av medvetenheten, kostar, tar fram till kliniker som är kompetent att lagra det bräckliga vaccinet, och faktumet, som vända mot-till-vänder mot, tidsbeställningar inte erbjuder nog tid att diskutera singlar, också som är bekant som herpeszoster.

”Med äldre tålmodig, finns det vanligt mer tränga vård- utfärdar för att diskutera under rutinmässiga tidsbeställningar, så nedgångar för herpeszoster av lista,”, sade Beatty. ”Plusen, som ett levande vaccin, är den inte att anslå för folk med bestämda illnesses. Det finns vanligt inte tid att figurera allt att ut i ett stamgästkontorsbesök.”,

För sex-månaden studien som stöttades av den Statliga Ohio, Centrera för att Klinisk och Translational Vetenskap (CCTS), Beatty och hans laget använda elektroniska läkarundersökningrekord (EMR)data ska identifiera mer än 2.500 tålmodig över åldern av 60 utan en dokumenterad vaccination för herpeszoster. Några randomized för att motta information om singlar via en säker e-post som anknöts till deras on-line personliga vård- rekord, (PHR) eller en postad vykort, stund andra mottog ingen information utanför vad de kan ha fått i ett rutinmässigt manipulerar besök.

Pharmacists granskade EMRsen av tålmodig som hade mottagit e-post eller postad information för att identifiera valbara vaccineraa kandidater, och därefter överfört dem ett vaccinationrecept via standart posta, tillsammans med en lista av lokalapotek som erbjöd vaccinet. Den Vaccineraa uppfyllelsen spårades av rapporter som sändes till laget av lokalpharmacists.

Tålmodig med en aktiv PHR, som mottog information om e-post på singlar, hade den högsta vaccinationen att klassa av 13,2% som jämfördes till en klassa av 5,0% för tålmodig med en aktiv PHR som inte mottog informationen om e-posten. För tålmodig, som inte hade en aktiv PHR utan, motta postad information, vaccinationen klassar var 5,2% som jämfördes till en klassa av 1,8% för tålmodig utan en aktiv PHR och, mottog ingen information.

Neeraj Tayal, MD, en allmän internist Ohio för den Statliga Wexner Medicinskt center på forskninglaget som noteras, som fördriver, numrerar av vaccinerade tålmodig kan verka liten, studien förades i 2010-2011, en tid, då medborgarevaccinationgenomsnittet var faktiskt 6%, fäller ned långt än dagens genomsnitt av 15%. Tayal föreslår också, att illviljan som den total- låga vaccinationen klassar, resultaten utmanar aningen att det finns för många logistical barriärer till denna typ av försök.

”Tog Den pharmacists som en materia av noterar för att granska kartlägga och för att posta ut ett recept. Detta sparade läkaretiden, den tålmodiga tiden och förbättrade det total- vård- av våra tålmodig,”, sade Tayal, som är också ett sakkunnigt på hur EMR och PHR kan förbättra kliniskt övar. ”, Genom att använda pharmacists som medlemmar av ett omsorglag, var många märkte logistical barriärer klarade av och betagna.”,

Hallarn, som inte deltog i studien, återställde fullständigt från henne anfall med singlar och får vaccinerad för att hjälpa att förhindra en recurrence. En aktivanvändare av henne det on-line vård- rekordet, Hallarn något att säga som hon bad ett recept för singlarna som var vaccineraa till och med henne, kartlägger direktanslutet, men därefter måste manuellt att uppdatera henne sparar för att reflektera, att hon hade fått vaccinet, något som studieförfattare bekräftar är ett pågående utfärdar.

”Grundar Vi några tålmodig som sade att de hade redan vaccinerats, men det inte fanns något rekord av det i deras EMR, som inte är överraska som ges att informationsutbytet om strömmen mellan en läkare kontor och ett gemenskapapotek begränsas extremt,” sade Beatty. ”Som EMR-bruk och ett lag att närma sig till tålmodiga omsorgförhöjningar, ska detta vård- informationsutbyte är kritiskt för framgång.”,

Som ett exempel anmälde författarna det under EMREN granskar, pharmacists var kompetent att identifiera några tålmodig som inte bör få vaccinet. Dessa tålmodig hade deras att kartlägga uppdaterat, så den ska contraindicationen verkar för någon pröva familjeförsörjare att beställa vaccinet i framtiden. Enligt Tayal erbjuder detta en titt på det potentiellt av EMRs.

”Mellan 40 och 60% av kontor-baserade familjeförsörjare och sjukhus i USEN har adopterat ett EMR-system. Stunder som det är för tidig sort som huruvida berättar EMRs ska räddningpengar, vårt ingripande, modellerar shows där är tillfällen att klara av kroniskt, och som kan hindras illnesses, att förhindra läkarbehandlingväxelverkan och att integrera lag-baserad omsorg i väg, som skulle resultat i bättre omsorg och kostar besparingar,”, sade Tayal.

Övervintra och fjädra är de mest allmänningtiderna av året för singelutbrott. Enligt Tayal orsakar lägger benen på ryggen medföljs singlar allmänt ett våldsamt överilat på vända mot, bröstkorgen, buk eller och av intensivt smärtar att vara mellan 2-4 veckor. Några tålmodig slås med ett långvarigt smärtar det kallade syndromet ”postar den herpetic neuralgiaen”, som kan vara månader, eller i sällsynta fall, år. Det överilat kan leda till komplikationer som spänner från blindness till urin- problem. Smärta framkallar ofta, för ett överilat är det märkte så sökanden för tålmodig ofta som medicinsk uppmärksamhet för smärtar, som misdiagnoseds, tills det överilat framkallar. Vaccinet kan förminska riskerar av att fånga singlar vid 51% eller förminskar strängheten av ett utbrott.

KÄLLA den Ohio Delstatsuniversiteten

Advertisement