Allee verkställer i bakterier kan orsaka tradeoff mellan befolkningspridning och överlevnad

I 1859 oavbrutet tjata en Australierbonde som namnges Thomas Austin utsläppt 24 grå färg, från Europa in i det wild, därför att det ”kunde göra lite skada, och styrkan ger ett handlag av hemmet, förutom en fläck av jakt.”,

Vid avsluta av århundradet hade kaninerna börjat att överskrida infödda ekosystem som riksomfattande ner, numrerar av 600 miljoner vid 1950. De fortplantade under en bekant princip, som Alleen verkställer - observationen som större grupper av djur förbättrar på upprättande av befolkningar i en ny miljö. Hade Austin i stället spridning kaninerna in i många mindre grupper över landskap, sakerstyrka har vänt ut olikt.

Med hjälpen av Escherichia Coli och några klyftiga syntetmaterialbiologitekniker iscensätter på Duke University har nu testat begränsar av Alleen verkställer. Resultaten har implikationer för både ekologer som handlar med invasive art, och medicinska praktiker som slåss infektioner.

Organismer som ställer ut en mycket starka Allee, verkställer behov ett visst nummer av individer att fortleva, nedanfört som gruppen ska kollapsen. Och stundintuitionen föreslår, att mer förlägger artspridningar, mer den ska blomstrar, spridningen som en befolkning som för var tunn, genom att bilda för många nya kolonier, kunde resultera i all fördärva av dem.

Det pappers- verkar direktanslutet i Förfarandena av MedborgareAkademin av Vetenskaper veckan av Jan. 20.

”Från perspektiv av invasive art, verkar det att vara en bra idé till spridning ut till många olika livsmiljöer samtidigt,”, sade Lingchong Dig, den förbundna professorn av biomedicalen som iscensätter på Hertigen. ”Om alla de fortlever, är den total- tillväxten mycket effektivare. Men det finns en fånga på grund av Alleen verkställer; det finns ett mer stor riskerar också varje befolkningen nedanför ska nedgång den kritiska ingången och varje läge ska kuggning.”,

”Kan Detta erbjuda inblickar för folk som klarar av invasive art,” fortsatte Dig. ”Om du begränsar, uppsätta som mål numrera av, att den invasive arten kan resa in i, dig kan hjälper oavsiktligt dem för att blomstra.”,

I experiment iscensatte forskare Escherichia Coli till jordbruksprodukter en toxin som som lämnades till dess egna apparater, skulle torkar snart ut den hela kolonin av bakterier. Men de satte också i ett genetiskt kopplar som kunde vända deras förmögenheter omkring; om nog bakterier var gåva, och kemikalieerna som de använder för att signalera en, another nedde en bestämd koncentration, skulle de börjar att producera ett motgift till toxinen. På så sätt iscensattes bakterierna för att ha en kick Allee att verkställa.

Forskarna som testas därefter, hur väl bakterierna gjorde med olik dispersal, klassar. De plockade bakterierna från deras original- källbrunnar och koloniserade nya. Varje försök bestod av ett olikt numrerar av uppsätta som mål livsmiljöer, som påverkade tätheten av de nya befolkningarna.

Som Precis den förutsagda teorin, den mest stora framgången kom, när spridningen klassar blivet i en mald lycklig en mitt. För få nya kolonier och för bakterier spridningen knappt; för många och varje floundered, däribland den original- källan.

Resultaten har också viktiga medicinska implikationer, enligt Dig.

”Behöver Folket att använda varnar, när genom att använda antibiotikummar,”, sade Dig. ”Våra huvuddelars är naturliga microbes i någon väg som första fodrar av försvar mot invaders, som kan ofta stoppa en infektion från att nå ett fotfäste. Men, om vi applicerar recklessly antibiotikummar, kan vi förstöra dessa försvar och göra det lättare för precis några utländska bakterier till spridning och växa. Vi kan ta bort deras Allee verkställer.”,

Källa: Duke University

Advertisement