Forskare identifierar den molekylära mekanismen som kokain förändrar vid hjärnans belöning går runt, orsakar böjelse

Forskare från Icahnen Skolar av Medicin på Mount Sinai har identifierat en ny molekylär mekanism som kokain förändrar vid hjärnans belöning går runt och orsakar böjelse. Publicerat direktanslutet i föra journal överFörfarandena av MedborgareAkademin av Vetenskaper av Dr. Eric J. Nestler, MD, PhD och kollegor, den preclinical forskningen avslöjer hur ett överflödande enzym och en synaptic gen påverkar en nyckel- belöning går runt i hjärnan som ändrar vägen som gener uttrycks i nucleusaccumbensna. DNAEN sig själv ändrar inte, men dess ”markera” aktiverar eller förtränger bestämda gener som kodar synaptic proteiner inom DNAEN. Markerar indikerar epigenetic ändring-ändringar som göras vid enzym-att förändra aktiviteten av nucleusaccumbensna.

I en mus modellera, det fann forskninglaget att kroniska den ökande kokainadministrationen jämnar av ett enzym som kallas PARP-1 eller den poly ationen (ADP-ribosyl) polymerase-1. Denna förhöjning i blytak PARP-1 till en förhöjning i dess PAR markerar på gener i nucleusaccumbensna som bidrar till långsiktig kokainböjelse. Även Om detta är, har har den första tiden PARP-1 anknutits till kokainböjelse, PARP-1 varit under utredning för cancerbehandling.

”Ger Denna upptäckt ny blytak för utvecklingen av anti-böjelse läkarbehandlingar,”, sade studie höga författare, Eric Nestler, MD, PhD, Nash FamiljProfessor av Neuroscience, och Direktören av det Friedman HjärnInstitutet, på Icahnen Skolar av Medicin på Mount Sinai. Dr. Nestler sade att forskninglaget använder PARP för att identifiera andra proteiner som regleras av kokain. PARP-inhibitors kan också bevisa att värdesaken i vanebildande ändrande kokain driver.

Kimberly Scobie, PhD, den bly- utredaren och postdoctoral kamrat i laboratorium för Dr. Nestlers, understrykte värdera av att blanda in PARP-1, i att medla hjärnans belöning, centrerar. ”Är Det slå, att det är tillräckligt att ändra det jämnt av PARP-1 bara till påverkan som belöna verkställer av kokain,” henne sade.

Därefter använde utredarna chromatinimmunoprecipitationordnande i viss följd för att identifiera vilka gener förändras till och med de epigenetic ändringarna som framkallas av PARP-1. Man uppsätta som mål genen vars ändrande uttryck, efter kroniskt kokainbruk var sidekick-1, en molekyl för celladhesion koncentrerade på synapses, som riktar synaptic anslutningar. Sidekick-1 har inte varit utstuderad hitintills i hjärnan, nor har vara den utstuderad i förhållande till kokainexponering. Genom Att Använda virus- medlad genöverföring till overexpress sidekick-1 i nucleusaccumbensna, sågar utredare att denna overexpression bara inte endast ökande belöna verkställer av kokain, utan den framkallade också ändringar i morfologin, och synaptic anslutningar av neurons i denna hjärna belönar region.

Forskningen öppnar dörren till en brandnew riktning för terapi till festkokainböjelse. Effektiva drogterapier behövs urgently. Medborgaredata från US-MedborgareInstitutet av Drogmissbruk avslöjer att nästan 1,4 miljon Amerikaner möter kriterier för beroende eller missbruk av kokain.

Källa: Det Mount Sinai Sjukhuset/Mountet Sinai Skolar av Medicin

Advertisement