Studien undersöker riktar, och indirekt kostar tillhörande med vård- ojämlikheter för minoritetmanar i U.S.ET.

Afrikansk amerikanmanar åsamka sig $341,8 miljard i överskott läkarundersökning kostar tack vare vård- ojämlikheter mellan 2006 och 2009, och Latinamerikanska manar åsamka sig en extra $115 miljard över fyra-året perioden, enligt en ny studie av forskare på Johnset Hopkins som Bloomberg Skolar av Allmän hälsa. Studien som publiceras denna vecka i Landskampen, Förar Journal över av Vård- Manar, ser rikta, och indirekt kostar tillhörande med vård- ojämlikheter och projekterar det potentiellt kostar besparingar av att avlägsna dessa olikhetar för minoritetmanar i U.S.ET.

”Har Vård- olikhetar skövla få effekt på individer och familjer, och de påverkar också samhälle i sin helhet,”, sade att Roland J. Thorpe, Jr., PhD, leder författare av studien och AssistentProfessorn på Johnset Hopkins Bloomberg Skolar av Allmän hälsa och Direktören av Programet för Forskning på Manar som är Vård- i Johnset Hopkins Centrerar för Vård- OlikhetLösningar. ”Kvantifiera det ekonomiskt få effekt av vård- ojämlikheter bland manviktig hur jättelikt ett societal problem detta är.”,

Forskare använde data från Byrån för SjukvårdForskning och Kvalitets 2006-2009 Medicinsk Granskning för FörbrukningPanel (MEPS) för att bestämma prevalencen av en variation av vård- ställning och villkorar (till exempel, mässa/fattigt vård-, fetma, sockersjuka, hjärtsjukdom) bland varje ras-/folkgrupp (Afrikansk amerikan, Asiat, Latinamerikan och vit). Denna information inkorporerades i statistiskt modellerar till bedömningen som slutsumman riktar läkarundersökning kostar, och proportionera av kostar åsamka sig tack vare vård- olikhetar för varje grupp. De medicinska expendituresna för rikta för Afrikansk amerikanmanar över fyra-året perioden räknade samman $447,6 miljard; och 5,4 procent eller $24,2 miljard, var överskott kostar tillskrivat till vård- olikhetar. Det fanns inte någon överskotts riktar kostar tack vare vård- olikhetar för det andra ras-/folkgrupperna över den fyra år perioden.

Det indirekt kostar av lägre sjuka för arbetarproduktivitet tack vare, och för tidig död beräknades genom att använda data från MEPS och CDC'SENS Systemet för Statistik för Medborgare det Livsviktiga. Över fyra-året perioden dela upp i faktorer dessa kostar ekonomin per slutsumma av $436,3 som denlägre sjukan för arbetarproduktivitet bidrog tack vare $28 miljard i överskotts kostar, och för tidig död bidrog $408,3 miljard. Av det sammanlagda indirekt kostar, Afrikansk amerikanmanar som redogöras för $317,6 miljard eller 72 procent; indirekt kostar räknade samman $115 miljard för Latinamerikanska manar och $3,6 miljard för Asiatiska manar.

”Understryker Dessa fullständiga rön faktumet som vi inte kan ha råd med för att förbise man vård- olikhetar, som finns i detta land,” tillfogade Thorpe. ”Ekonomisk-är kosta till samhälle-båda moralen och förbluffa.”,

KÄLLAN Johns Hopkins Bloomberg Skolar av Allmän hälsa

Advertisement