Dormant prostatacancerceller i bensilkespapper kan reawakeneds, något att sägaforskare

Forskare i Cederträ-Sinaien Samuel Oschin som Omfattande Cancer Instiftar upptäckt i pre-kliniskt, modellerar att dormant prostatacancerceller som finnas i bensilkespapper kan reawakeneds och att orsaka metastasisen till andra delar av förkroppsliga. Överenskommelse denna mekanism av handlingen kan låta forskare ingripa före sjukdomfortgång.

”Överenskommelse, hur och, därför dormant celler i bensilkespapper metastasize ska bistå oss i att förhindra spridningen av sjukdomen, förlängning av överlevnad och att förbättra total- livskvalitet,”, sade Chia-Yi ”Gina” Chu, PhD, en forskare och postdoctoral kamrat i detOncology ForskningProgramet och leder författare av studien som publicerades i denSläkta Cancern för föra journal över.

I studien grundar utredare, att cancerous celler i ben reawakened efter exponering till RANKL, en signalerandemolekyl som produceras gemensamt av upphetsas celler. Forskare därefter iscensatte genetiskt celler för att overproduce RANKL och grunda att dessa celler kunde markant förändra genuttryckt av att omge dormant celler i labbstudier och i laboratoriummöss och att orsaka dem för att omforma in i aggressiva cancerceller.

Forskare injicerade därefter dessa iscensatte RANKL-celler direkt in i blodcirkulationen av laboratoriummöss, som orsakada dormant celler inom skelett som reawaken och att skapa tumors inom ben. När RANKL-receptoren eller dess uppsätta som mål downstream, blockerades, tumors bildade inte.

”Efter undersökning, fanns dessa iscensatte tumors för att innehålla både RANKL-att producera prostatacancerceller, och dormant celler, som hade omformats för att bli cancerous,” sade Chu. ”Emellertid, visade de omformade cellerna aggressiva drag som skulle metastasize för att bena ur och bli resistent till van vid fest för standarda hormonterapier sjukdomen.”,

Fast rönet är förberedande åtgärd, planerar forskare för att identifiera andra celler som är bekant till jordbruksprodukter RANKL som kan också rekrytera och programmera om dormant celler för att kolonisera bensilkespappret. Utredare planerar för att gå ombord in i klinisk forskning med människatålmodig i samarbete med att leda Cederträ-Sinai forskare, inklusive Edwin Posadas, MD, medicinsk direktör av det Urologic OncologyProgramet.

”Fast mer arbete måste göras för att förstå hur RANKL programmerar om dormant celler för att bli cancerous, ser vi framåtriktat till att undersöka dess påverkan på att främja metastasisen och sekundära tumors, såväl som möjligheten av ”deprogramming” metastatic cancerceller,”, sade Leland Chung, PhD, direktören av detOncology ForskningProgramet.

Källa: Cederträ-Sinai Medicinskt center

Advertisement