Immunologiprofessorn mottar den Szent-Györgyi Prisen 2014 för framsteg i cancerforskning från NFCR

Upptäcka nyckel- beståndsdelar av biologi för immunförsvarT-cellen och applicera den kunskap för att skapa ett nytt långt till festcancer har tjänat Jim Allison, Ph.D., den Szent-Györgyi Prisen 2014 för Framsteg i CancerForskning från MedborgareFundamentet för CancerForskning.

NFCREN, en ledande forskning och statlig utbildning för välgörenhetfinansieringcancer, meddelade dess nionde årliga utmärkelse som namngavs för dess co-grundare Albert Szent-Györgyi, M.D., Ph.D., den Nobel Laureaten 1937 i Medicin eller Physiology.

”Har arbete för Dr. Allisons redan sparat talrika liv, och sken ett ljust lätt på en framtida riktning av oncology,”, sade den Alex Materien, M.D., VD av Experimentell Terapi Centrerar & D3, A*STAR i Singapore. Betyda segrade prisen 2013 och varade ordförande vid detta års den bända valkommittén.

”Har Han validerat immunotherapyen att närma sig och vände bred-rymde föregående troar på deras huvud med hans upptäckter,”, sade Materien i NFCR-meddelandet. ”Är utgör Hans arbete extremt viktigt och en vändpunkt i historien av framsteg i cancerbehandlingar.”,

Allison professor och stol av Immunologi på Cancern för TexasuniversitetetMD Anderson Centrerar, och direktören av plattformen för immunotherapy för Programet för MoonShots, rekryterades till MD Anderson i 2012 för att bygga ett program som stöttar immunotherapyforskning över multipelcancertyper

Behandla immunförsvaret, inte tumoren

”Är Jim Allison en briljant grundläggande forskare, som förfölde rigorously hans kuriositet om biologin av T-celler som leder till anmärkningsvärda upptäckter, och ett riktigt splittra att närma sig till behandling av cancer,”, sade Presidenten Ron DePinho, M.D. för MD Anderson.

”Känner igen den Szent-Gyorgyi prisen få effekt av hans arbete för att släppa loss immunförsvaret mot cancer som väldeliga fördjupa liven av många tålmodig med föregående untreatable avancerad melanom,”, sade DePinho. ”Är Vi stolt att ha honom att leda försök för MD Andersons att förbättra, och att fördjupa detta att närma sig till mer tålmodig i många typer av cancer.”,

Forskare anmälde för en tid sedan att 21 procent av tålmodig med avancerad melanom fortlevde till tre år når de har tagit drogen som framkallades av Allison, med något uppehälle 10 år eller längre, unheard av resultat för en föregående untreatable slutlig cancer.

”Är den Szent-Györgyi Prisen en underbar heder, och I-förmiddagen gratified för att motta denna erkännande av NFCREN, ett fundament, som gör så mycket till för- cancerforskning,”, sade Allison. ”Reflekterar Pågående erkännande av testpunktblockadimmunotherapy för cancer tidig sortframgången och utmärkt potentiellt av behandling av immunförsvaret, ganska än tumoren, för att förstöra cancer.”,

Allison ska hedras på en utmärkelseceremoni rymde April 30, 2014 på MedborgarePressKlubban i Washington, D.C. Efter 1973 har NFCR git nästan $310 miljoner riktar in service av upptäckt-orienterad cancerforskning fokuserad på överenskommelse hur och, därför celler blir cancerous, och på statlig utbildning som förbinder till cancerförhindrandet, upptäckt och behandling.

Allisons forskning löste en avgörande del av ett pussel som förhindrade immunotherapyutveckling för årtionden. Tumors gnistar ett immunt svar, men cancerceller som kringgås somehow eller, förhindrade en dödlig attack vid T-celler - vitblodceller som upprätthåller ett immunt svar till att invadera infektioner och huvuddelens egna onormala celler.

Når du har lanserat hans karriär och T-cellen, forska på MD Anderson, Allison som är rörd till Universitetar av Kalifornien, Berkeley, var han identifierade en immun testpunktmolekyl som kallades CTLA-4 på T-celler, som vänder av dem, för de kan montera en lyckad attack på tumors som de grundas för att förstöra.

Plattformen för MoonShots flyttar fram klinisk och translational forskning
Allison framkallade en antikropp som kvarter testpunktet för CTLA-4 som 1mmune släpper loss en attack för T-cell. Ipilimumab (Yervoy®) blev den första drogen som fördjupa överlevnad för tålmodig med, sen-arrangerar melanom. Den var godkänd vid U.S.-Maten och DrogAdministrationen för behandling av metastatic melanom i 2011.

Sedan dess har extra immuna testpunktar och droger som uppsätta som mål dem, upptäckts och flyttar fram i kliniska försök. På MD Anderson, förgiftar uppsätta som mål kliniska försök av ipilimumab och annat individuellt eller i kombination gastric och prostatacancer för melanom, för lymfkörtelcancer, för lung, för bröst.

För MoonShots för MD Andersons Programet är ett ambitiöst försök dramatiskt att förminska cancerdödar, start med sex moonshots, som uppsätta som mål åtta cancer, och dras tillbaka av flera plattformar - infrastruktur, teknologi eller sakkunskap - försök för den serviceforskning. Immunotherapyplattformen har ökat och har förhöjt institution kapaciteter i preclinical och klinisk forskning, sedan Allisons ankomst från Minnes- Sloan-Kettering Cancer Centrerar i New York i 2012.

I December undertecknade MD Anderson kollaborativa överenskommelser med Pfizer, och Johnson & Johnson som ska framkallas immunologi-baserat, att närma sig till cancerbehandling till och med immunotherapyplattformen.

Allison är också ställföreträdande direktör av Daviden som H Koch Centrerar för Applied Forskning av Genitourinary Cancer och håll den Vivian L. Smed Distingerad Stolen i Immunologi på MD Anderson.

I fjol mottog Allison en GenombrottPris för Biosciences från GenombrottFundamentet, Ekonom 2013 InnovationUtmärkelsen för Bioscience och den första AACREN-CRI Lloyd J. Gammal Tilldela i CancerImmunologi av AmerikanAnslutningen för CancerForskning. Föra journal överVetenskapen namngav cancerimmunotherapy dess Genombrott 2013 av Året.

Källa:  Texasuniversitetet

Advertisement