Unga kvinnor som rökare kan ha ökat, riskerar av framkallning vanligt av typ av bröstcancer

Unga kvinnor, som röker och har rökt en packe om dagen för ett årtionde eller, har mer markant att ökas för att riskera av framkallning av den mest allmänningtypen av bröstcancer. Det är finna av en analys publicerad tidig sort direktanslutet i Cancer, jämlike-granskad förar journal över av AmerikanCancerSamhället. Studien indikerar att ökande riskerar av bröstcancer kan vara ett annat vård- riskerar upplupet av unga kvinnor som röker.

Majoriteten av nya studier som utvärderar förhållandet mellan att röka och bröstcancer, riskerar bland unga kvinnor har funnit det som röker, anknytas med ökande riskerar; emellertid har få studier utvärderat riskerar enligt olika underordnad typ av bröstcancer.

Att utforska förade Christopher Li, MD, PhD, av den Fred Hutchinson CancerForskningscentrat i Seattle och hans kollegor enbaserad studie som består av 778 tålmodig med bröstcancer för estrogenreceptorrealiteten och 182 tålmodig med trippel-negationen bröstcancer. Bröstcancer för Estrogenreceptorrealiteten är den mest allmänningunderordnad typ av bröstcancer, stundtrippel-negation bröstcancer är mindre allmänning men ansar för att vara mer aggressiv. Tålmodig i studien var 20 till 44 gammala år och diagnostiserades från 2004-2010 i Seattle-Puget den Solida storstadsområdet. Studien cancer-fria inklusive 938 kontrollerar också.

Forskarna grundar att unga kvinnor, som var strömmen eller nya rökare och hade rökt en packe om dagen för åtminstone 10 år hade en 60 procent att ökas för att riskera av bröstcancer för estrogenreceptorrealitet. I kontrast förbands att röka inte till en kvinna riskerar av trippel-negation bröstcancer.

”Äventyrar det vård- tillhörande med att röka är talrikt och välkänt. Denna studie tillfogar till vår kunskap i att föreslå, att med hänsyn till bröstcancer, att röka kan förhöjning riskera av den mest molekylära underordnad typ för allmänningen av bröstcancer men inte påverkan för att riskera av en av de mer sällsynt, mer aggressiv underordnad typ,”, sade Dr. Li.

Källa: Wiley

Advertisement