Den Nya kombinationsMRI-ultrasounden som avbildar systemet, förbättrar behandling för prostatacancertålmodig

En ny kombinationsMRI-ultrasound som avbildar systemet, kan resultera i mer få biopsier och förbättra behandlingbeslut för prostatacancertålmodig.

Teknologin som kallas UroNav®, säkringar avbildar från magnetisk resonans som avbildar (MRI) med ultrasound för att skapa specificerat, tredimensionellt beskådar av prostatan. Förbättrat Detta beskådar hjälp som läkare utför biopsier med mycket högre precision, och upptäckt för förhöjningprostatacancer, sade kirurgen Gopal Gupta, MD för cancer för prostatan för den Loyola UniversitetarMedicinskt center. Loyola är det första sjukhuset i Illinois som använder systemet.

”Revolutionerar Detta, hur vi diagnostiserar prostatacancer och gör behandlingbeslut,” Dr. Gupta sade.

När prostatacancer är misstänkte resultat av ett PSA-blod testar tack vare eller, digital ändtarms- examen, en läkare utför en prostatabiopsi. Detta gäller typisk att klibba en visare in i 12 olika områden av prostatan. Emellertid kan denna traditionella metod missa en tumor. Därför avslutar läkaren endera som falskt ska, den tålmodig har inte cancer, eller att ska utför en eller flera extra biopsier för att finna den misstänkte tumoren.

I den nya fusionmetoden genomgår den tålmodig en MRI-examen, innan det genomgår en biopsi. MRIEN kan avkänna organskador i prostatan som kan vara cancerous. Under biopsin avbildar HERR fixeras med att avbilda för ultrasound. Systemet använder GPS-typ teknologi för att vägleda biopsivisaren till organskadorna som avkänns av MRIEN som leder till markant mer få visarbiopsier.
”Jämförde med traditionella biopsitekniker, som tar prov på måfå prostatan, ny teknikhjälpen förhindrar läkare från saknat hård-till-fynd, och ofta aggressiva prostatacancer,”, sade Gupta. ”Ger Detta potentiellt ska hjälp mer stor säkerhet angående graden och aggressivenessen av sjukdomen. Och det kunde möjliggöra tålmodig för att undvika multipel och onödiga repetitionprostatabiopsier.”,

Traditionella biopsier saknar precision, som kan leda till endera för mycket behandling eller inte nog behandling, Dr. Gupta sade. Till exempel om biopsin missar för att identifiera en aggressiv tumor, kan den tålmodig vara under behandlat. Omvänt kan en tålmodig genomgå kirurgi, eller utstrålning för en tumor, som skulle troligen, växer för långsamt för att utsätta för fara den tålmodig under hans förväntade livstid.

Biopsier som vägledas av ska MRI-/ultrasoundfusion, möjliggör läkare och tålmodig för att opt för aktivbevakning, när anslå. Under aktivbevakning rymmer genomgår den tålmodig av på att ha kirurgi eller utstrålning och i stället periodiska digitala ändtarms- examen, testar PSA, och ultrasounds som huruvida ser cancern, växer.

MRI-/ultrasoundfusion ”är nästa generation av MRI-utvärderingen i slagsmål mot prostatacancer,”, sade den Loyola radiologisten Ari Goldberg, MD, PhD.

MRI-/ultrasoundfusion är bland ”de varmmaste kliniska tillvägagångssätten”, i att avbilda, enligt AuntMinnie.com, den respekterade medicinska avbilda websiten. Andra exempel av de senaste avbilda teknologierna inkluderar molekylärt avbilda för bröst, HUSDJURbildläsningar för Alzheimers sjukdom och CT som avskärmer för lungcancer. Varje av dessa nya avbilda tekniker ar erbjuden redan på det Vård- Systemet för den Loyola Universitetar, eller ska var snart.

”Dessa förbättrar framkanten som avbildar ska teknologier, tålmodig omsorg, genom att möjliggöra läkare för att avkänna, och att karakterisera abnormalities på den tidigaste möjligheten arrangerar,”, sade Scott Mirowitz, MD, stol av Loyolas Avdelning av Radiologi. ”Ger teknikerna som också ska, läkare bättre inblick in i huruvida, till exempel har en cancer spridning, och hur effektivt en behandling har varit.”,

Vård- System för KÄLLLoyola Universitetar

Advertisement