NIAID-utmärkelseSoligenix SBIR lån som vidare framkallar SGX943 för behandling av melioidosis

Soligenix Inc. (OTCQB: SNGX) (Soligenix eller Företaget), ett kliniskt arrangerar det biopharmaceutical företaget fokuserat på framkallande produkter till allvarliga upphetsas sjukdomar för fest, var det återstår ett unmet medicinskt behov, såväl som framkallar flera biodefensevaccin och terapi som i dag meddelas att MedborgareInstitutet av Allergin och Smittsamma Sjukdomar (NIAID) har tilldelat Soligenix för InnovationForskning för Liten Affär (SBIR) ett lån för att stötta mer ytterligare preclinical utveckling av SGX943 som en behandling för melioidosis. Den ska utmärkelsen ger Soligenix med ungefärligt $300.000 över ett år för att föra studierna i samarbete med den Tulane Universitetar.

Melioidosis orsakas av Gram-Negationen bakterieBurkholderia pseudomalleien (Bps). Strömbehandling för melioidosis kräver den långa och intensiva antibiotiska administrationen och omfattande understöd omsorg. I endemicregioner kan dödlighet från melioidosis vara som kick som 40%. Förutom att orsaka en hög frekvens av endemicsjukdomen i SoutheastAsiat och Nordliga Australien, är Bps också ansedda en bästa prioritet fem i för MotåtgärdFöretaget för nyast Allmän hälsa det Nöd- Medicinska (PHEMCE) dokumentet för Strategi.

SGX943 har omfattande utvärderats i bakterie- infektion modellerar och har visat preclinical effektivitet med den aureus resistent Staphylococcusen för Gram-Realiteten methicillin - (MRSA) såväl som med andra Gram-Negation pathogens. Som en innate försvarregulator har stimulerar SGX943 inte att rikta antibacterial aktivitet, utan ganska den innate immunförsvaret att bekämpa infektionstunder som dämpar samtidigt inflammation. Således har SGX943 det potentiellt som är en ny adjunctive behandlingparadigm för antibiotiska resistent infektioner, inklusive melioidosis.   

Denna nytt lån ska för service utvärdering vidare av SGX943 i behandlingen av melioidosis i preclinical studier. Dessa ska resultat föreställer ett viktigt kliver framåtriktat i utvecklingen av SGX943 som en medicinsk motåtgärd för melioidosis.

”Återstår Melioidosis en viktig biothreat såväl som enhota endemicsjukdom för ha som huvudämne i South East Asia och Nordliga Australien,” påstod Christopher J. Schaber, PhD, Presidenten och Verkställande direktör av Soligenix. ”Uppmuntras Vi med de lova preclinical överlevnadresultaten som hitintills observeras med SGX943.  Med denna service från NIAID ser vi framåtriktat till att fortsätta utveckling av SGX943 i melioidosis.”, 

KÄLLA Soligenix, Inc.

Advertisement