Lova att närma sig för att förbättra mental hälsa av fostrar med teknologi-anhörigen barn

Många fostrar med barn på liv-tåla medicinska apparater, liksom ventilators och andning- eller matningsrör, lider läkarundersökning, och psykologiskt nödläge från spänningen av att jonglera behandlingar, tidsbeställningar, terapier och familjen pressar dagligen.

Men forskare från det Västra Fallet Reserverar Universitetarsjukvård skolar funnit att ett ingripande som kallas ”Resourcefulnessen,”, undervisar stöder gynnar som moms hur man förbättrar korkåpa, moderns wellbeing och, i sin tur, den hela familjen.

Rönet från en liten pilot- studie av 22 fostrar, ”Resourcefulnessutbildningsingripande: Lova att närma sig för att förbättra mental hälsa av fostrar med teknologi-anhörigen barn,” publicerades denna månad i föra journal över av Applied SjukvårdForskning. Ett MedborgareInstitut av Hälsas Kliniska och Translational Kollaborativt på Fallet Västra Reserve stöttade studien.

Valerie Boebel Toly, av Västra Reservens för Fallet Frances Payne Bolton Skolar av Sjukvård, riktat studien med sjukvård skola professorer Carol Musil och Jaclene Zauszniewski, som hade föregående använt ingripandet för att hjälpa farmödrar, som är primära caregivers för deras barnbarn.

Bland de kort åtta Resourcefulnessspetsarna var organiserar din dag för att ge en rutinmässig familj att arbeten för alla och rely på familjen och vänner, som kan önska att hjälpa, men för att vänta för att frågas.

”Önskade Vi att se, om ResourcefulnessUtbildningsingripandet som fungeras också för dessa, fostrar,” Toly sade.

De fann forskarna att det gjorde. Ingripandet hade en realitet att verkställa på mödrarnas mental hälsa. I synnerhet fostrar erfarit en minskning i negationsinnesrörelser och deprimerande cognitions.

Toly återkallade en för att fostra kommenterat att, för den första tiden, hon klädde med filt henne hade någon som var kommande tillsammans med henne under henne som dag-var jämn though av växelverkan med forskare var mest veckopåringningar som diskuterar moderns behov.

Fostrar omsorg för omkring 20 procent av pediatriska tålmodig, som urladdas från sjukhus, men återstår anhörigen på något bildar av liv-tåla medicinska apparater hemma.

På grund av läkarundersökningen och de emotionella begärningarna av att att bry sig för deras barn fostrar många ansträngning med den vård- fattiga läkarundersökningen, och fördjupningen, sade hon.

Forskarna hoppas för att förminska deras nödläge, genom att fokusera ingripandeutbildning på två områden: social (hjälp-söka) och personlig (själv-hjälp) expertis.

Rekryterade Forskare fostrar med barn på liv-tåla apparater från de pulmonary och gastroenterologyklinikerna på Mellanvästern- barns sjukhus. Fostrar var i första hand Caucasian, hade en genomsnittsålder av 41 och en årlig familjinkomst av $41.000 till $80.000.

Kvinnorna delades in i två grupper: En testagrupp mottog det speciala Resourcefulnessingripandet till och med i-person utbildnings- och påminnelsekort om hur man är rådig. De höll också en föra journal över om att klara av tippar dem som var lärda och användes med deras familjer. För något blev föra journal över också en förlägga som vädrar sinnesrörelser.

Kontrolleragruppen som hålls också, förar journal över, men mottog inte ingripandeutbildningen.

Alla deltagare mottog veckopåringningar från forskare för att diskutera deras erfar. Deltagare gavs också pre-studien, och posta-studien testar för att mäta och spåra läkarundersökning och emotionella ändringar under fyra-veckan studien.

Forskarna förvånades, och behagit förar journal över för att lära, att 95 procent av deltagarna skrev i deras, 23 av de 28 dagarna och 91 procent avslutade alla testa.

Studien är viktig, sade Toly, därför att barnens läkarundersökning villkorar, variera, som gör en moders behov. Så inte en-storleksanpassa-passform-allt att närma sig arbeten. Fostrar behov ett böjligt program, som matchar deras individlägen, sade hon.

Till exempel öppnar barn på ventilatorsbehov 24 timmeomsorguppehälle som andas rör. Det kan kräva en nattsjuksköterska på klockan eller, om icke tillgänglig, en fostra som sovar nära henne barnalltigenom natten att lyssna för några ändringar i andning.

Toly planerar för att utvidga studien till mätinstrumentet som effektiviteten av ResourcefulnessUtbildningsingripandet med en mycket större grupp av fostrar belägen mitt emot liknande utmaningar.

Källa: Det Västra Fallet Reserverar Universitetar

Advertisement