Bemanna viktiga minnen för omräkningen som uppstår mellan åldrarna av 15 till 30

Vid tiden är har mest folk 25, dem gjort de viktigaste minnena av deras liv, enligt ny forskning från Universitetar av New Hampshire.

Forskare på UNH har funnit att, då äldre vuxen människa frågades att berätta deras livberättelser, de markerade på ett överväldigande sätt centralpåverkan av livövergångar i deras minnen. Många av dessa övergångar, liksom förbindelse och habarn, uppstod tidig sort i liv.

”När folket ser tillbaka över deras liv och räknar om deras viktigaste minnen, mest divide som deras livberättelser in i kapitel definierade vid viktiga ögonblick, som är universella för många: en läkarundersökningflyttning som deltar i högskolan, ett första jobb, förbindelsen, militär erfar, och ha barn,”, sade Kristina Steiner, en doktorand i psykologi på UNH och studie bly- forskare.

Forskninglaget också inklusive David Pillemer, Dr. Samuel E. Paul Professor av Utvecklings- Psykologi på UNH; Dorthe Kirkegaard Thomsen, professor av psykologi och beteende- vetenskaper på Universitetar av Aarhus (Danmark); och Andrew Minigan, en studentdeltagare i psykologi på UNH. Forskarna framlägger resultaten av deras studie, ”Reminiscencebulan i äldre vuxen människa övergångar för livberättelse,” i föra journal överMinnet.

I den första studien att använda ett naturalistic att närma sig, genom att samla fri-flödande livberättelser, forskare, talade med 34 medlemmar av en aktivavgånggemenskap, åldrar 59 till 92. Alla deltagare var vit, och 76 procent hade tjänat åtminstone en studentgrad. Deltagare frågades att berätta deras livberättelser i 30 noterar. En vecka delade mer sistnämnd, deltagare deras livberättelser in i själv-definierade ”kapitel.”,

I UNH-studien grundar forskare en uttalad ”reminiscencebula” mellan åldrar 17 och 24, då många folk definierade kapitel av deras livberättelsebörjan och ändelse. En reminiscencebula är en tidsperiod mellan åldrarna av 15 och 30, när många minnen, realiteten och negationen som förväntas och som är oväntade, återkallas.

”Har Många studier funnit konsekvent att, när vuxen människa frågas till funderare om deras liv och anmäler minnen, mindas händelser som uppstår mellan åldrarna av 15 till 30 över-föreställs. Jag önskade att veta därför denna styrka är. Varför inte anmäler vuxen människa mer minnen från åldrarna av 30 till 70? Vad är det om åldrarna av 15 till 30 som gör dem så mycket mer minnesvärd?”, Steiner frågade.

”Är Våra livberättelser vår identitet. Genom att se livberättelser, kan forskare förutsäga jämnar av brunn-att vara och psykologisk justering i vuxen människa. Kliniska terapeuter kan använda berättar- terapi för liv för att hjälpa att bemanna arbete utfärdar igenom, och problem i deras liv vid portion som de ser, mönstrar, och teman,”, sade Steiner, som det självbiografiska minnet för studier.

Källa: Universitetar av New Hampshire

Advertisement