Non-Kodifiera RNAs anknöt till cancer och canceröverlevnad

Flera forskare, däribland en på den Simon Fraser Universitetar, har gjort en upptäckt som anknyter starkt en lite förstådd molekyl, som är liknande till DNA, till cancer och canceröverlevnad.

EMBO Anmäler, vetenskaperna om olika organismers beskaffenhet förar journal över publicerat av den Molekylära BiologiOrganisationen för Europén, har publicerat precis direktanslutet forskare rön om små non-kodifiera RNAs.

StundRNA är bekant att vara nyckel- till våra cellers lyckade skapelse av proteiner, rollen av små non-kodifiera RNAs, en nyligen upptäckt kusin av gamlan, har undsluppit vetenskaplig överenskommelse för den mest delen. Till nu surmised det endast att mest av dessa molekylar hade ingenting att göra med proteinproduktion.

Emellertid har forskare på SFU, Universitetar av British Columbia och B.C. CancerByrån upptäckt, att många som non-kodifierar RNAs perturbeds i cancerous människaceller, inklusive bröst och lung, i en närmare detalj långt. Störningen, som godsspecifikationer sig själv som kortare än molekylär messaging för det normala, uppstår också på en specifik fläck på gener.

”Ger Dessa två identifierbara kännetecken cancer-att orsaka non-kodifiera RNAs ett kemiskt häfte, som gör det lätt för att forskare ska identifiera dem i tidigt stadium av många olika typer av cancer,” något att säga Steven Jones.

Den molekylära biologi- och biochemistryprofessorn för SFU är denna studie höga författare, och den förbundna direktören och huvudet av bioinformatics på CancerByråns Vetenskaperna för Genom Centrerar B.C.

”Dessa molekyl kan existens också vara van vid klassificerar cancertålmodig in i undergrupper av individer med olika överlevnadresultat,”, tillfogar Jones. ”Fördriva precisera resonerar, därför tumöret skulle ändring uppförandet av gener inte är på så sätt bekant, det är rimligt att det föreställer en mekanism som cancern kan subvert vid och övertagande den normalt väl kontrollerade aktiviteten av våra gener.”,

Denna projekterar avtäckta non-kodifiera RNAss för studien cancerous roll, genom att använda kick-genomgång ordnande i viss följdtekniker för att analysera reams av genetisk information på det normala och det diseased silkespappret som delen av CancerGenomKartboken.

CancerGenomKartboken är ett ambitiöst projekterar för att karakterisera det genetiska materiellt av mer än 500 tumör från mer än 20 olika cancer. Projektera ger en guldgruva av data för bioinformaticians liksom Jones.

Källa: Simon Fraser Universitetar

Advertisement