Dela upp i faktorer förutsägelsedisengagement från identifierat psykostidig sortingripande

Vid Afsaneh Grå färg medwireNewsReporter

En studie av första-episoden psykostålmodig i Hong Kong har funnit att de med mer få negationtecken på presentationen och fattig läkarbehandlingöverensstämmelse var mer rimlig än andra att lösgöra från ett tidig sortingripandeprogram.

”Har Vi bekräftat rapporter i föregående studier, som förades mestadels i västra befolkningar, att diagnosen av non-schizofreni-spectrum en psykotisk oordning, en lägre stränghet för grundlinjenegationtecken, en fattig läkarbehandlingöverensstämmelse och förutsagd tjänste- disengagement för drogmissbruk en historia,” skriver studieförfattare, Påskynda Chang (Universitetar av Hong Kong) och kollegor.

Laget identifierade 700 tålmodig som åldras 15 till 25 år som skriva in sig i Tidig sortBedömningen som var Tjänste- för Ungdomar med (LÄTT) Psykos, programmerar mellan 2001 och 2003.

Data på varje som var tålmodigt, hämtades från kliniska rekord, och det Kliniska Globala Intryck-Stränghet Fjäll var van vid bestämmer symptomstränghet. Information på läkarbehandlingöverensstämmelse härleddes från källor som inklusive fallledning noterar, läkarundersökningrekord och information från caregivers.

Disengagement definierades som saknad alla poliklinikpatienttidsbeställningar, tills avsluta av det terapeutiska behovet 2 år för den tjänste- illviljan och aktivuppföljningen från bemannar, och uppstods i 94 tålmodig.

Den genomsnittliga åldern av deltagare var 20,65 år, och den median- varaktigheten av untreated psykos var 91 dagar. Mest (69,14%) tålmodig hade en diagnos av en schizofrenispectrumoordning (ie, schizofreni eller schizoaffective oordning).

Multivariats- analys identifierade tre dela upp i faktorer som var självständigt tillhörande med disengagement. Tålmodig var 56% som mindre var rimliga att lösgöra, om de hade schizofreni-spectrum oordningar, ganska än andra typer av psykos. De var mindre rimliga 63% att lösgöra, om de var fastsittande till deras läkarbehandling, och de var 24% som mindre var lika att lösgöra, om de hade ställningar för tecknet för kickgrundlinjenegationen (>3).

Drogmissbrukhistoria inom de initiala 6 månaderna av programmera ökade riskerar av disengagement, men, tack vare litet nummer av påverkade tålmodig, var inte inklusive i den multivariats- analysen för finalen.

Laget grundar också att 63% av lösgjorda tålmodig var i symptomatic remission under månaden som de lämnade i det LÄTT att programmera.

”Bör Tidig sortingripandelag betala uppmärksamhet dela upp i faktorer tillhörande med disengagement och övervakar på riskerar tålmodig nära för att avkänna tecken av non-adherence,” Chang, och kollegor avslutar i SchizofreniForskning.

Licensed from medwireNews with permission from Springer Healthcare Ltd. ©Springer Healthcare Ltd. All rights reserved. Neither of these parties endorse or recommend any commercial products, services, or equipment.

Advertisement