Forskarejordbruksprodukter som extremt är exakt och den specificeras, avbildar av ”giftliga injektionar”,

Bakterier har framkallat många olik väg av att smuggla deras giftliga last in i celler. Tripartite Tc-toxinkomplex, som används av bakterienågot liknande de epidemipathogenYersinia pestisna och de kryppathogenPhotorhabdus luminescensna, är bestämt ovanliga. Stefan Raunser från det Max Planck Institutet av Molekylär Physiology i Dortmund och hans kollegor från Universitetar av Freiburg har producerat extremt exakt, och specificerat avbildar av dessa ”giftliga injektionar”; de avslöjer från var molekylkomplexen tar energin för att tränga igenom cellmembranet. Dessa proteiner har potentiella applikationer i medicin och kunde, till exempel, selektivt att sätta in droger i cancerceller.

Photorhabdus luminescens bor i symbios med predatory roundworms. Bakterieväntningarna i inälvan av avmaska för att den ska anfalla ett kryp - på vilka pekar, bakterien in i lek, kommer att frigöra Tc-toxinkomplex som dödar snabbt kryp. Roundwormen och bakterien bor därefter tillsammans i cadaveren, för flyttning på till deras nästa offer.

”Upp till nu, visste vi inte mycket om strukturera av Tc-komplex,” något att säga Stefan Raunser. ”Var Allt som vi hade, en buse skisserar. Nu har vi avbildar som låter även oss göra åtskillnad mellan individatoms!”, Med bistå av den cryomicroscopy X-ray crystallography och elektronen var forskarna kompetent till den specificerade jordbruksprodukter avbildar. ”Finns Det antagligen något annat strukturerar av ett protein kanaliserar i vilket du kan faktiskt se proteinet i kanalisera,” något att säga Raunser.

Tc-komplexen göras upp av den tre under-enheter TcAen, TcBen och TcCen. TcA bildar kanalisera som tränger igenom något liknande för cellmembranet en injektion och sätter in det giftliga enzymet i cellen. Var energin för denna kommer från, emellertid, var föregående okänd.

”Har TcA ett protein att kedja gjort upp av 48 amino syror, och denna är den sträckta något liknande per resårmusikband eller en fjädra,” något att säga Raunser. Om musikbandet eller fjädrar avtalar, energi är utsläppt att pushes kanalisera till och med membranet. Denna mekanism är vad uppsättningar Tc-komplexen frånsett alla andra bekant por-bilda injektionproteiner, liksom de med difteri- och anthraxbakterier.

TcAunder-enheten är dessutom ansvariga för band komplex till vara värdcellen; för detta ämna, det kan vara till nytta av 20 receptor-band områden. ”Tror Vi, att fyra av dessa områden omger alltid en receptor, därmed ökande styrkan av bandet,” förklarar Raunser.

Dessa receptor-bandet områden kan lätt tas bort eller bytas ut med andra områden. ”Detta hjälpmedel att Tc-komplexen kan riktas till specifika celler, till exempel cancerceller eller andra celler i förkroppsliga.”, När de har nett dessa celler, kan Tc-komplexen injicera dem med therapeutically effektiva molekylar. Kunde pathogenic Tc-komplex för Kryp också användas som bekämpningsmedel i lantbrukbranschen.

Källa: Max-Planck-Gesellschaft

Advertisement