Gastric förbikoppling som är bättre än gastrectomyen för GERD lättnad

Vid den Sara Borgare medwireNewsReporter

Tålmodig, som ska just att genomgå bariatric kirurgi, kan vara bättre av att ha en gastric förbikoppling än en muffgastrectomy, om de lider också från halsbränna, resultat av en stor US-analys föreslår.

En granska av mer än 38.000 bariatric kirurgifall grundar att den laparoscopic muffgastrectomyen (LSG) inte avlöste halsbrännan och kan faktiskt ha orsakat sjukdomen för gastroesophageal reflux (GERD) i några tålmodig. I kontrast var den gastric förbikopplingen (GB) Roux-en-y tillhörande med GERD lättnad. LSG var tillhörande med förminskande väger också förlust, om GERD var närvarande.

”Fanns de 2 funktionerna för att ha tydligt olikt verkställer på GERD,” något att säga studieutredarna från den Madigan ArméMedicinskt center i Fort Lewis, Washington, USA.

Matthew Martin och kollegor anmäler i JAMA-Kirurgi, som majoriteten (84,1%) av tålmodig, som genomgick, LSG fortsatte för att ha GERD tecken postoperatively, med upplösning av tecken i endast 15,9%. Dessutom ställde ut 9,0% av tålmodig försämra av deras GERD tecken postoperatively, och 8,6% av tålmodig, som hade inga preoperative tecken, framkallade dem under en postoperative period för 6 månad.

GB var å andra sidan tillhörande med färdig upplösning eller stabilisering av GERD tecken i 62,8% och 17,6% av tålmodig, respektive. Tecken som försämras endast i 2,2% av fall.

På grundlinjen, 44,5% av 4832 tålmodig, som genomgick LSG, och 50,4% av 33.867 tålmodig, som genomgick, hade GB under en 3 år period preoperative GERD. De genomsnittliga preoperative förkroppsligar samlas indexet i båda grupper av tålmodig var 47 kg/m.2

Den higher preoperative Illviljan klassar av högt blodtryck, sockersjuka, hypercholesterolaemia, och den obstructive sömnapnoeaen i GB-gruppen, LSG-gruppen hade mer postoperative komplikationer (15,1 vs 10,6%). Dessa inklusive gastrointestinala motsatt händelser i 6,9% och 3,6% av tålmodig, respektive och ett mer stor riskerar av revideringskirurgi med LSG än GB (0,6 vs 0,3%).

LSG-tålmodig med stränga preoperative GERD hade en 6% förhöjning i vägaförlustfelet som jämfördes med tålmodig med ingen preoperative GERD som definierades, som fel att utgjuta åtminstone halvan av överskottsen förkroppsligar väger. Vid kontrast hade preoperative GERD inget att få effekt på väger förlust i tålmodig som genomgick GB.

”Var Preoperative GERD tillhörande med värre resultat, och minskat väga förlust med LSG,” Martin, och laget resumerar och att notera att närvaroen av den GERD styrkan föreställer en contraindication till LSG.

”Tror Vi, att alla tålmodig bör utvärderas för närvaroen av GERD och bli rådgivnint angående släktingeffektiviteten av LSG vs GB eller andra bariatric funktioner för kirurgi,” laget avslutar.

Den mer Ytterligare studien garanteras klart, emellertid dela upp i faktorer att klargöra rollen av preoperative GERD och kanske att identifiera tekniskt som kan minimera riskera av framkallning av GERD efter LSG.

Licensed from medwireNews with permission from Springer Healthcare Ltd. ©Springer Healthcare Ltd. All rights reserved. Neither of these parties endorse or recommend any commercial products, services, or equipment.

Advertisement