Forskare som mottar Utmärkelsen för AACR- Joseph H. Burchenal Minnesmärke för prestationen i cancerforskning

John F. DiPersio, M.D., Ph.D. som ska känns igen med den 19th Årliga AmerikanAnslutningen för den CancerForskning-Joseph H. Burchenal Minnesmärke Utmärkelsen för den Utstående Prestationen i Klinisk CancerForskning på AACR-Årsmötet 2014, för att rymmas i San Diego Calif., April 5-9.

Denna utmärkelse var etablerad i 1996 att känna igen utstående prestationer i klinisk cancerforskning. Den namnges för den sena Dr.en Joseph H. Burchenal, heders- medlem och den förgångna presidenten av AACREN, och en ha som huvudämne figurerar i klinisk cancerforskning och kemoterapi.

DiPersio chefen av Uppdelningen av Oncology och ställföreträdande direktör av den Siteman Cancern Centrerar på detJudiska Sjukhuset, och den Washington Universitetar Skolar av Medicin i St Louis, Mo., känns igen för hans utstående prestationer i experimentell ordnande i viss följd av cancergenom, den personifierade medicinen och innovationer i transplantation för stemcell. DiPersio är internationellt - igenkänt för hans sakkunskap i T-Cell fungera, forskning för stemcellen och den akut myelogenous leukemiaen (AML). Han ska hans gåva föreläser, ”GvHD vs. GvL…, och vinnaren är?”, Tisdag April 8, 4 p.m i rum 20D i den San Diego Konventcentrat.

”Förvånades hedrades Jag både och tremendously för att namnges som detta år som var mottagareare av denJoseph H. Burchenal Minnesmärke Utmärkelsen och för att nämnas med andra som har segrat denna prestigefulla pris i förflutnan. Denna utmärkelse är egentligen en testament till min familj, vänner, mentorer, kollegor, deltagare i utbildning, och de modiga tålmodig, som har deltagit i den kliniska forskningen att Jag har spenderat mitt liv som förföljer,”, sade DiPersio.

DiPersios intresserar specifika forskning inkluderar kontrollera av kneg-kontra-varar värd sjukdomen genom att använda genetisk och epigenetic terapi, biologin av mobilization för stemcellen, sensitization av leukemic celler via stroma-leukemia cellblockering och genomicsen av de novo och relapsed AML. Hans forskning visade att de hematopoietic kvarteren för plerixaforen för mobilizeren för stemcellen chemokinereceptoren CXCR4, som möjliggör mobilization av leukemic celler till kringutrustningblod och sensitizes dem till kemoterapi. Han har initierat ett kliniskt försök som testar plerixafor i kombination med G-CSF för chemosensitization av relapsed och bångstyrig AML. Hans långsiktiga mål är att identifiera och karakterisera genomic och transcriptional förändringar som bidrar till återfall av AML efter kemoterapi och/eller allogeneic hematopoietic transplantation för stemcell. Han är för närvarande en projekteraledare av flera lån som siktas på AML-forskning och är också, enutredare på ett karriärutvecklingsprogram på den Washington Universitetar som planläggs för att utbilda en ny utveckling av högt kompetent utredare.

DiPersio mottog hans kandidatexamen från den Williams Högskolan i Williamstown, Samlas., och hans medicinska och doktors- grader från Universitetar av Rochester i Rochester, N.Y. Han avslutade en praktik och en uppehåll på det Minnes- Sjukhuset för Parklanden och Den Southwestern Medicinskt center för Texasuniversitetet i Dallas. Efter portion som högsta invånare på ParklandMinnesmärken avslutade DiPersio en gemenskap i Uppdelningen av Hematology/Oncology på Universitetar av Kalifornien, Los Angeles (UCLA). Före hans flyttning till den Washington Universitetar tjänade som DiPersio föregående på fakulteterna på UCLA och Universitetar av Rochester. Dessutom tjänade som han som direktören av benmärgtransplantatprogramet på det Starka Minnes- Sjukhuset, Rochester.

Han är en medlem av Medborgare Cancer somInstitutet Stiger Ombord av Vetenskapliga Lägerledare, AmerikanSamhället av Klinisk Utredning, Anslutningen av AmerikanLäkare, stiger ombord är flera yttre rådgivande och stolen av AmerikanSamhället av den Vetenskapliga Kommittén för Hematology på Hematopoiesis, förutom hans medverkan och tidsbeställningar till alltigenom för många andra samhällen och kommittéhans karriär.

DenJoseph H. Burchenal Minnesmärke Utmärkelsen för den Utstående Prestationen i Klinisk CancerForskning stöttas generously av Bristol-Myers Squibb.

Källa: Årlig AmerikanAnslutning för CancerForskning

Advertisement