Gynnar Vård- tålmodig för Överviktig Grupp med högt blodtryck från ”fick- dietitian”,

En rik chokladtårta är frestande dig, men var är en dietitian, när du behöver en?

E-Omsorgen för HjärtaWellnessstudie sökte att lösa detta problem. Gruppera Vård- tålmodig som var överviktiga och hade högt blodtryck var mer rimlig att ha borttappada 10 dunkar i halvår, om de hade säkert on-line att ta fram till en dietitian än, om de mottog endast information och vanlig omsorg I studien. Amerikanen Förar Journal över av Förebyggande medelMedicin publicerade denOmsorg studien.

”Sade tålmodig Man, ”, är Det något liknande som har en dietitian i ditt fick-, ”,” sade att Beverly B. Göra Grön, MD, MPH, en familj manipulerar på den Vård- Gruppen, en förbunden utredare på det Vård- Forskningsinstitut för Gruppen, och en klinisk professor för assistent i familjmedicin på Universitetar av Washington (UW) Skolar av Medicin. ”Älskade tålmodina egentligen denna, ingripande-och ha ta fram till en dietitian för att fungera med dem in mot en mer sund livsstil.”,

Förutom lag-baserad omsorg ledde vid en dietitian, tålmodina i ingripandegruppen gavs ett hem- blodtryck övervakar, ett fjäll och en pedometer. (RUSA) De varje ht ett i-personen besök med en dietitian var, tillsammans, dem skapade en planera för att förminska deras hjärta riskerar, det Dietary Att närma sig däribland för Att Stoppa Högt blodtryck bantar, med åtta till 10 portionar av grönsaker och frukter per dag. DASH bantar är inte om äta mindre mat, precis mer av den högra maten, sade som Dr. Göra Grön citerar en tålmodig vem sade: ”Höll Alla de frukter och grönsaker mig full och mindre rimlig för att äta något den mer sistnämnda I-styrkaångern.”,

Besök till dietitianen följdes av planerad uppföljning vid säker messaging (till och med GruppHälsas website för tålmodig) för att anmäla deras blodtryck, för att väga, och grönsaken och frukt intag-och för att motta pågående återkoppling. När anslå, uppmuntrade dietitiansna också tålmodig, och deras manipulerar för att betrakta ändringar till deras hypertensive och lipid-fällande ned läkarbehandlingdoseringar.

Av det 90 folket, som avslutade sex-månad uppföljning, 44na vem hade på måfå tilldelats för att motta dietitianen som e-omsorg hade klassar higher av tålmodig tillfredsställelse och av bruk av GruppHälsas säkra messaging, än gjorde 46na som tilldelades till utbildning och vanlig omsorg. Även Om blodtryck och hjärta riskerar tenderat lower i ingripandegruppen, var skillnaderna inte viktig-i motsats till deras väger.

”Slår Hjärtsjukdomen och är numrera-endödsorsaken i Förenta staterna, men de måste inte att vara,”, sade Dr. Göra Grön. ”Om folket hade bättre att kontrollera av deras hjärta riskerar dela upp i faktorer liksom blodtryck och cholesterol, och vi kunde förhindra eller, minskningfetma, kunde vi klippa numrera av hjärtadödar i halva.”, Och det är precis vad hon har varit pröva att göra, genom att skifta sjukvård från doktorns kontor till var folket bor: i deras hem-och direktanslutet.

I ett föregående stort randomized kontrollerat försök kallat e-BP (Elektroniskt Blodtryck) och publicerat i JAMA, Dr. Göra Grön visade att, då folket kontrollerade deras blodtryck hemma och mottog Webbaserad omsorg från pharmacists, de var nästan två gånger så rimliga att få deras blodtryck kontrollerar under (under 140/90 en mm Hg) - och kostnadseffektivt, utan kontoret besöker. Däri var studien, betoningen på efter standarda anvisningar som ökar doser, kopplar, och sammanslutninghögt blodtryck förgiftar. Väga förlust var inte statistiskt viktigt, Även Om pharmacistsna hjälpte fastställda livsstilmål för tålmodig. Det är därför Dr. Göra Grön lanserade denOmsorg studien.

Kliver Därefter, sedan denna studie bevisade att ingripandet är görligt? Kombinera e-Omsorgen och deBP studierna, som båda baserades på den Kroniska Omsorgen, Modellera. ”Planerar Vi ett större randomized kontrollerat försök, var vi ska skräddaren e-omsorgen för tålmodina, som har högt blodtryck,” Dr. Göra Grön sade. ”Ska Vi parar varje som var tålmodigt med endera en pharmacist eller en dietitian, beroende av deras individbehov.”,

Källa: Vård- Forskningsinstitut för Grupp

Advertisement