Alzheimers drogbanbrytare som ska tilldelas den Israel Prisen för Medicin

Weinstock-Rosin för Prof. Marta framkallade jättesuccédrogen Exelon på den Hebréiska Universitetar Skolar av Apotek

Israel Minister   av Utbildning Shai Piron har meddelat att den Israel Prisen för Medicin ska tilldelas till den Hebréiska Universitetar av Jerusalem Prof. Marta Weinstock-Rosin. En professor som är emeritus på den Hebréiska Universitetar, Skolar av Apotek-Institutet för DrogForskning i Fakulteten av Medicinen, Weinstock-Rosin är bäst bekant för framkallning av Exelon, en jättesuccédrog för behandlingen av förvirring och demens släkta till Alzheimers och Parkinsons sjukdomar.

Weinstock-Rosin att gifta sig med fyra barn och 20 barnbarn. Hon blev en professor på den Hebréiska Universitetar i 1981, och huvudet av dess Skolar av Apotek i 1983. Hon strömforskning fokuseras på droger som förbättrar hjärnan fungerar och minnet i tålmodig med degenerative sjukdomar av centrala nervsystemet.

Exelon visat för att vara en effektiv medicin för behandling av tecknen av milt för att dämpa Alzheimers sjukdom. Den tillverkas av läkemedelsföretaget Novartis, som fick den från det Hebréiska Universitetar företaget för teknologiöverföringen, Yissum. Prof.en Weinstock-Rosin är också co-bäraren, med Prof. Moussa Youdim av det Technion Israel Institutet av Teknologi, av Ladostigil. Under dess utvecklingsProf upptäckte Weinstock-Rosin att det på låga doser Ladostigil förhindrar hjärnförsämring och minnesförsämring i åldrigt tjaller. Drogen genomgår nu Arrangerar Gradvis kliniska försök II i Israel och Europa för förhindrandet av Alzheimers sjukdom.

Källa: Den Hebréiska Universitetar av Jerusalem

Advertisement