Studie: Tjocklek av hjärnas cortex som anknytas med persons ändring i IQ

Klassa av ändring i tjockleken av hjärnans cortex är ett viktigt dela upp i faktorer tillhörande med en persons ändring i IQ, enligt en kollaborativ studie av forskare i fem inklusive forskare för länder på Montreal det Neurological Institutet och Sjukhuset - Det Neuro, på den McGill Universitetar och den McGill UniversitetarVårdcentralen. Studien har potentiellt sned boll-varierande implikationer för den pedagogiska världen och för juridiska fall som svarande IQ-ställningen kunde leka i en roll, i att bestämma strängheten av döma.

Cortexen är det tunna yttersta lagrar av nervcellsilkespappret av hjärnan som mäter typisk några millimetrar i tjocklek. Cortexen innehåller nervcellen förkroppsligar och är kritisk för kognitivt fungerar liksom föreställning, språk, minne och medvetenhet.

”Ofta, observeras lilla skillnader i IQ-ställningar, när folkets IQs testas två gånger över en tidsperiod. Emellertid i något anföra som exempel, dramatiska ändringar i IQ-ställningar observeras,”, sade Dr. Sheriff Karama, assistentprofessor av psykiatri på den McGill Universitetar, psykiatern på Institutet för den Douglas Mental hälsaUniversitetar och ansluta på Det Neuro var han förade studien som publicerades i det vetenskapligt förar journal över, Neuro Avbildar. ”Tillskrivas Dessa dramatiska ändringar allmänt till mätningsfel ganska än förmodade för att reflektera verklig kognitiv kapacitet för ändringar i allmänhet.”,

Cortexen börjar att göra tunnare efter åldern av fem eller sex som delen av åldras för det normala som är processaa. Denna studie av Professorn Karama och hans involverade 188 barn och tonåringar för kollegor över en period av två år. MRIs av studiedeltagarna togs på sex platser över USEN. Denna studie är första som visar anslutningen mellan bark- tjocklek och det oavkortade fjäll IQ för utveckling. De grundar det inom en förhållandevis kort period av 2 år:

 

 

  • folket med en viktig förhöjning i IQ hade inte det förväntade bark- glesnande,
  • bemanna vems IQ blev samma hade det normala förväntade bark- glesnande,
  • folket med en viktig minskning i IQ hade överdrivit bark- glesnande.

”Finna den IQ fixas inte, och korrelater till ändringar i hjärnanatomi har viktiga implikationer, som den visar att några av ändringarna i IQ är det verklig och inte bara tack vare mätningsfelet. Detta som finner, bör göra folk wary av att klibba till en tidig sortIQ-bedömning som ges rollen som, den leker skolar in hänrycker kriterier, upptäckt av det begåvat såväl som i valbarhet för socialförsäkringhandikappinkomst eller även dödsstraff. I någon US påstår, folk med en IQ som nedanföra 70 inte är valbara för dödsstraff.”,

Resonerar bak ändringarna i IQ är inte på denna pekar fri. Några av dessa kan vara tack vare programmerade utvecklings- trajectories, eller annat dela upp i faktorer liksom näring och utbildning, den noterade Professorn Karama.

Källa: McGill Universitetar

Advertisement