Längre looks: ”Danandet av Obamacare; ” låsa en autistic sons hemligheter upp; antibiotikummar och fetmaepidemin

Varje vecka KHN-reporter Marissa Evans väljer intressant läsning från runt om rengöringsduken. 

New York Times: Den Feta Drogen
Om du går in i etttillförsel lager i dag, är du rimlig att finna en hänga lös av antibiotikummen pudrar som fordrar för att öka tillväxten av höna och boskap. Det är, därför att årtionden av jordbruks- forskning har visat att antibiotikummar verkar för att bläddra en koppla i unga djur förkroppsligar, portionen som dem packen dunkar på. Producenter skryter om det mirakulöst verkställer av matande antibiotikummar till fågelungar, och vårda kalvar. Dammigt jordbruks- förar journal över intygar till vägen som drogerna kan agera i något liknande en sort av superfood till jordbruksprodukterbilligt prismeat. Men vad, om den meat är oss? (Pagan Kennedy, 3/8).

Wall Street Journal: Insida Danandet av Obamacare
Som ett Vita Hus som var sakkunnigt på vård- politik, var Jag partit till många av de inre debatterna som formade den Som man har råd med Omsorgen Agerar. Se tillbaka, tror Jag att nyckel- tre utfärdar var symboliska av det ibland torterade samspelet av politik och politik i att tillverka Obamacare-; och av den naturliga svårigheten av att dana komplex lagstiftning i dagens Washington. Att kontrollera kostar och förbättrar kvalitets- i sjukvården, det trodde ekonomiska laget för Vita Huset att vi måste att ändra läkarna betalas långt. Omkring 85% av betalningar till läkare är avgifter för individservice; vilket ger sig, manipulerar incitament för att beställa mer testar och ingripanden. Avgift-för-Tjänste- sätter ovannämnd volym värderar; den belönar behandling av sjukdom ganska än att främja som är vård- (Dr. Ezekiel J. Emanuel, 3/7).

Atlanten: ManArbetet som Kurerar Hans Egna Cancer
I Januari 2006, då Josh Sommer var stilla en uppåtsträvande miljö- iscensätta deltagare på Duke University på vinteravbrott, började han att erfara debilitating huvudvärkar ut ur ingenstans. Fast han klädde med filt fint och var åriga annars sunda 18, avslöjer en MRI som snart skulle, honom hade enväxande tumor att tryckas på mot hans brainstem och att slås in runt om flera för att ha som huvudämne artärer. …, Efter manipulera gör en officiell diagnos: Endast kirurgin gjorde hans, chordomaen ett elakartat bildar av så sällsynt bencancer det uppstår i precis en ut ur varje en miljon folk. … Förbi tiden Sommer gick tillbaka till skolar i nedgången, honom var beslutsamt att göra, allt vad han kunde försök att ändra hans prognos. … Ansar Statligt verk för att betala forskning som ska har det störst att verkställa över befolkningen, så vanligt cancer; bröstcancer prostatacancer, och så på; motta vanligt den mest finansieringen (Aimee Swartz, 3/11).

Den Nya Yorkeren: Räkenskapen
Otillräcklig vapenkontroll och fattig mental hälsaomsorg är problem som definierar invariably debatten efter grymheter liksom den på Newtown. Men viktigt, som de utfärdar, är vår impuls till fattningsförmågan för resonerar kommer, arguably, från ett mer grundläggande behov; att att göra avkänning av vad verkar meningslös. ”Sandigt Haka mördare Adam som Då det Connecticut tillståndets advokat utfärdade en rapport, i December, meddelad CNN, Lanza tog bevekelsegrund till hans grav. ”…, Hade vi grundar out-; vilket vi inte gjorde; stilla skulle för att inte veta att Adam hade schizofreni eller hade varit en pedophile eller ett offer av barndommissbruk, oss, därför han agerade, som han gjorde (Andrew Solomon, 3/11). 

New York Times: Ne Min Autistic Son Till Och Med Disney
I vårt första år i Washington försvann vår son. Skygga Precis av hans 3rd födelsedag, ett förlovat chatty barn som är fullt av typisk anförande -; ”Älskar Jag dig,” ”Var är min Ninja Sköldpaddor?”, ”Låt oss få glass!”, -; grymt tyst. Han grät, inconsolably. Sovade inte. Skulle för att inte göra för att syna kontakten. …, Vi frågar vårt växande lag av utvecklings- specialister, manipulerar och terapeuter om det. Vi var aldrig stora fläktar av plopping av våra ungar framme av Disney video, men nu verkade ifrågasätta mer akut: Är denna goda för honom? De rycker på axlarna. Kopplas av han? Ja. Verkar den joyful? Bestämt. Uppehälle som den begränsade, dem något att säga (Ron Suskind, 3/7).

Time Tidskrift: Genomköraren 300: Hur Filmer Tankar Pojke Osäkerheter
Unga män; huruvida sökte efter de deras slagfältlevrat blodknipa eller en riskera till geeken ut över de historiska felaktigheterna av en könsbestämmaplats mellan Themistokles och Artemisia; uppställt för öppningen av 300: Löneförhöjning av ett Välde på Fredag. Och fast några föräldrar kan förbjuda deras tonår från att se R-Klassad filmar på grund av blod och våld, bör de antagligen mer angå om de svettiga Grekerna, washboardabs. …, Den genomsnittliga grabben önskar 15-27 dunkar mer av muskeln, och en tre till fyra procent minskning förkroppsligar in fett. Och en ny studie publicerade i JAMA-Pediatrik i Januari grundar att 18 procent av pojkar angå mycket om deras väger och fysik. Fel att nå fram till dessa orealistiskt förkroppsligar mål kan leda till fördjupningen, kick-riskerar uppföranden (likt dricka och droger) och att äta oordningar (Eliana Dockterman, 3/11).


http://www.kaiserhealthnews.orgDenna artikel trycktes om från kaiserhealthnews.org med tillåtelse från det Henry J. Kaiser Familj Fundamentet. Kaiser är Vård- Nyheterna, en editorially oberoende nyhetstjänst, ett program av det Kaiser FamiljFundamentet, en nonpartisan organisation för sjukvårdpolitikforskning som är unaffiliated med Kaiser Permanente.

 

Advertisement