Forskare avtäcker hur inflammation och brist av syre orsakar hjärnskada

Forskare har avtäckt hur inflammation och brist av syre konspirerar för att orsaka hjärnskada villkorar in liksom slår och Alzheimers sjukdom.

Upptäckten som i dag publiceras i Neuron, kommer med forskare som en kliva närmare att finna som är potentiellt, uppsätta som mål till neurodegenerative oordningar för fest.

Kronisk inflammation och hypoxia eller syrebristen, är kännemärkear av flera hjärnsjukdomar, men var lite bekant om hur de bidrar till tecken liksom minnesförlust.

Studien använde statlig-av--konst tekniker, som avslöjer förehavanden av microglia, hjärnans de immuna cellerna för invånare. Hjärnforskare Brian MacVicar hade föregående fångat hur som var rörda till områden av skadan man reparerar hjärnskada.

OBS: En video av att beskriva rönet, inklusive microscopyfootage av, hur microglia reparerar hjärnskada, är tillgänglig på https://youtu.be/iVtyAF_24hE.

Den nya studien visar att kombinationen av inflammation och hypoxia aktiverar microglia i långt som försvagar ihärdigt anslutningen mellan neurons. Fenomen som är bekant som långsiktig fördjupning, har visats för att bidra till kognitiv försämring i Alzheimers sjukdom.

”Är Denna ensedd mekanism bland tre nyckel- spelare i hjärnan som växelverkande tillsammans i neurodegenerative oordningar,” något att säga MacVicar med Djavaden Mowafaghian Centrerar för Hjärnan som är Vård- på UBC och Vancouver det Kust- Vård- Forskningsinstitut.

”Nu kan vi använda denna kunskap för att starta att identifiera nytt potentiellt uppsätta som mål för terapi.”,

Källa: Universitetar av British Columbia

Advertisement