Renal samlas biopsi klassar ökande i njurecancer

Vid Laura Cowen, medwireNewsReporter

Klassar av renal samlas biopsi (RMB) har varit historically lågt i tålmodig med njurecancer, men är stadigt resningen, shows en analys av Medicare data.

Mellan 1992 och 2007 Avslutar 24.702 tålmodig från Bevakningen, Epidemiology, och denMedicare dataseten diagnostiserades med njurecancer. Av dessa mottog 5112 (20,7%) RMB, med det högst klassar observerat i avgångsklassen av studien, då 30,3% av tålmodig genomgick tillvägagångssättet.

Löneförhöjningen i RMB-bruk i de mer sistnämnda åren av av studien var främst drivande vid en forförhöjning - från omkring 30% i 2005 till omkring 55% i 2007 - bland tålmodig med den metastatic sjukdomen på presentationen, rapporten John Leppert (Universitetar av Stanford, Kalifornien, USA) och kollegor. De noterar att denna förhöjning sammanträffade med inledningen av ny Administration-Godkänd riktad terapi för Mat och för Drogen.

Tålmodig som genomgår ablation, var mest rimlig att motta RMB, med en klassa av 61,5% som observerades under studieperioden. Detta är antagligen, därför att ablationtillvägagångssätt gäller placering av en visare in i tumördanandet det som är logiskt för att utföra RMB samtidigt, något att säga forskarna. ”I faktumet, anvisningar föreslå att RMB bör vara utförda tålmodig som genomgår ablativeterapi för denna resonerar sammanlagt,” skriver de i Urology.

Även Om klassa av RMB var kicken bland tålmodig som genomgår ablation, pekar Leppert och laget ut att 39,5% inte mottog tillvägagångssättet. Dem något att säga som, därför att få tålmodig har pålitlig bekräftelse av patologisk ändring efter ablation, ”omsorgfamiljeförsörjare bör känna igen osäkerheter, när förfarandet med ablation i frånvaroen av RMB.”,

Tålmodig som behandlades med systemic terapi, var mer rimlig att genomgå RMB, än de, som genomgick den partiska eller radikala nephrectomyen, med respektive klassar av 50,4%, 20,4% och 17,3%.

Multivariats- analyser som justeras för ålder på diagnosen, comorbidity och tumöret, storleksanpassar visat, att mer ung åldras, den male genuset, Svart, och Latinamerikanracen/etnicitet, mindre tumör (<7 cm) och all som comorbidity (den Charlson Indexställningen ≥1) var var tillhörande med ökande odds av, kvitterar av RMB.

I en medföljande redaktörs- kommentar Centrerar Marc Smaldone och Robert Uzzo från RävJaktCancern i Pennsylvania, Philadelphia, pekar USA ut det som begränsar studien till tålmodig med bekräftad njurecancer, är en betydlig begränsning, därför att den uteslutar tålmodig med godartada tumör och otillräckliga biopsier, danande det som är svårt att contextualise rönet.

Leppert och co-författare instämm, att deras studie har dess begränsningar, men hoppas att den ska ”uppsättningen arrangera för framtida utredning av effektiviteten av RMB och strategier för att genomföra RMB i utvärderingen av tålmodig med ett renal samlas.”,

Licensed from medwireNews with permission from Springer Healthcare Ltd. ©Springer Healthcare Ltd. All rights reserved. Neither of these parties endorse or recommend any commercial products, services, or equipment.

Advertisement