Sex dimensionerar förklarar vanvettsymptomvariability

Vid den Lucy Pipblåsaren Hög medwireNewsReporter

Forskare har identifierat en latent sex-dela upp i faktorer strukturerar att de den bäst något att säga beskriver symptomatologyen av hospitalized tålmodig med bipolärt vanvett.

Deras exploratory dela upp i faktorer analys (EFA) av data erhållande från 117 maniska inpatients som avslutade Schemat för Affective Oordningar, och Schizofreni avslöjde endela upp i faktorer lösning, som den inklusive fördjupningen, självmordet, insomnia, vanvettet, psykos och ångest.

Lösningen bekräftades i ett confirmatory dela upp i faktorer analys som såg strömdatan tillsammans med tre som annan modellerar vid Johnson et al, Swann et al och Rogers o.a.

Endela upp i faktorer lösning är överens med modellera av Swann et al, men forskarna, ledde vid Alberto Filgueiras (Pontifícia Universidade Católica gör Rio de Janeiro, Brasilien), noterar att dimensionerar av strömmen modellerar var mycket olikt och mer liknande till strukturera som är föreslagen av Rogers et al, som består av precis fyra, dela upp i faktorer.

Sannerligen var ångesten/den angelägna pessimismen och psykosen det enda dimensionerar i strömlösningen som överlappade med modellera av Swann o.a.

I Motsats Till psykos är ångest inte ansett typisk för tålmodig med vanvett, så forskarna förutsätter att maniska tålmodig kan endera erfara implicit ångest som tack vare orsakas av den maniska episoden sig själv eller den angelägna känselförnimmelsen för några tålmodig en fångenskap som är statlig under en manisk episod.

Dem något att säga att båda hypoteser är sannolika och att mer ytterligare forskning är nödvändig att bestämma rollen av ångest i vanvett.

Det inklusive vanvettet för strömEFA-lösningen, fördjupningen och psykosen, som var överens med, modellerar av Johnson et al och Rogers et al och gillar Rogersen, et al modellerar också inklusive insomniatecken.

Dessa är inte ovanliga i maniska tålmodig, men forskarna ifrågasätter därför insomnia inte laddade i det maniskt dela upp i faktorer. De föreslår att maniska tålmodig kan erfara insomnia olikt; några kan känselförnimmelsen som de inte sovar väl, men den betyder inte till dem, eller de är omedvetna av deras egna insomnia. Alternativt kunde insomnia vara tillhörande med strängheten av bipolär oordning.

StrömEFA-lösningen identifierade också självmord, som en närmare detalj dimensionerar. ”Var Detta ett oväntat resultat, därför att självmords- tecken ansar för att visas bland deprimerande tecken,” skriver laget i EuropéPsykiatri.

De föreslår att uppförande för tendenser för den maniska tålmodigstyrkashowen självmords- aggressivt tack vare, impulsivitykassering eller smärtar, såväl som fördjupningen.

Forskarna var oförmögna att finna ett snålt modellerar för att förklara variancen i tecken under vanvett, men föreslår att tecken kan vara för olika att förklaras i fyra eller fem dela upp i faktorer.

”Modellera av Swann et al […] visade att samma numrerar av dimensionerar som EFAEN i den närvarande studien,” dem pekar ut. ”Detta antagligen hjälpmedel, att vanvettet är mer komplex och framlägger mer grupper av tecken än, schizofreni - som visar normalt att tre dimensionerar.”,

Licensed from medwireNews with permission from Springer Healthcare Ltd. ©Springer Healthcare Ltd. All rights reserved. Neither of these parties endorse or recommend any commercial products, services, or equipment.