Apparat som förbättrar blodflöde som inympas i den tålmodiga muskulösa dystrophyen

”I Dag, går vi att göra historia,”, sade att 18 åriga Eric Ramos på den Southwestern Medicinskt center för dagen UT manipulerar fungerings på hans plåga hjärta. Eric, som har Duchenne den muskulösa dystrophyen, är en av endast tre tålmodig i Förenta staterna med villkora som mottar enfungeringslämnad ventricular uppehälle för hjälp (LVAD)apparat som hans försvagande hjärta som pumpar blod till och med hans, förkroppsliga. Han är den första tålmodig i landet som ska ges en specifik mindre LVAD, som hjälpmedlet manipulerar skulle inte behov att behandla hans membran, som kunde kompromissa hans redan inskränkt pulmonary fungerar.

Duchenne bildar den muskulösa dystrophyen, X-Anknutit ett recessive av sjukdomen, affekter runt om 1 i 3.600 pojkar. Diagnostiserat på ålder 6, har Eric använt en rullstol för de förgångna sju åren, därför att hans muskler som, är inklusive hans hjärta och lungs, urartar snabbt. Ändå har Eric hjärtan av en mästare. Han beskådar hans senaste utmaning som ”en overklig prestation” och något att säga som han hedras för att vara delen av historia, att stenlägga långt för andra Duchenne tålmodig med avancerat hjärtafel.

Bly- kirurgDr. Dan Meyer, Professor av Cardio Thorakal Kirurgi och Direktören av Mekaniska HjälpApparater, något att säga tog det ett lag till handtag Eric till och med denna historiska bedrift. ”Hade Vi cardiologists, cardiothoracic kirurgar, LVAD-koordinatorer, neurologists, pulmonologists, socialarbetare, näringsfysiologer, och en vara värd av upphetsada sjuksköterskor och andra att vara en del av detta unika tillfälle,”, sade Dr. Meyer. ”Är Att Leverera avancerad medicinsk vård till tålmodig lika Eric något som du kan endast göra på en Southwestern institutionnågot liknande UT, var vi har erfara och den specialiserade omsorgen att utföra hög-riskerar kirurgier som andra sjukhus som inte ens skulle, underhåller.”,

Beslutet som ska fungeras, var emellertid inte lätt. Gruppmedlemmarna kände igen strängheten av läget, men de sattes på lindrar ögonblicket som de mötte Eric. En pensionär i högstadiet, Eric spenderar hans fria tid som leker videospel, grejar med datorer och ut hänger med hans vänner, precis något liknande mest tonårs- pojkar. Men Eric utsöndrar väl det okända för mognad hans år.

”Kunde Vi se, att Eric är en vibrerande barnman, illviljan faktumet, att han är destinerad till en rullstol,” Dr. Meyer sade. ”Såg till den tuffa delen att vi skulle förhöjning hans livskvalitet och den genomgående kirurgi var värd riskerar.”,

På grund av hans tro kyler lugnar samlade Eric något att säga som han var, och dagen av hans kirurgi. ”Avbröt Hopp ut min ångest, och skräck,”, sade Eric. ”Visste Jag att Jag var danandehistoria, och att det en dag folket gick att läsa om mitt fall, och till mig, det klädde med filt goda för att vara en banbrytare.”,

En Annan person i Eric tränga någon är Dr. Pradeep Mammen, Förbunden Professor av den Inre Medicinen i uppdelningen av cardiology- och LäkarundersökningDirektören av den Neuromuscular CardiomyopathyKliniken på Southwestern UT.

Dr. Mammen är en av Eric största förkämpar. En hjärtafel-/transplantatcardiologist med special sakkunskap i de kardiovaskulära komplikationerna, som kan uppstå i tålmodig med neuromuscular oordningar, Dr.en Mammen spenderade otaliga timmar som förar bakgrundsforskning på alla nyckel- delar som behövs för att se till skulle Eric, blomstrar pre- och postar-LVAD det att inplantera.

”För mig, arbete med Eric och att förespråka på hans vägnar varit har en av viktina av min karriär,”, sade Dr. Mammen. ”Är Denna en paradigmförskjutning i hur vi att närma sig behandlingen av Duchenne muskulösa dystrophytålmodig, såväl som tålmodig med annan bildar av muskulös dystrophy. Vi har klart rört sätta in framåtriktat i benämner av hur oss festtålmodig med muskulös dystrophy och följande hjärtafel.”,

Till Dr. Mammen, är Eric motståndskraftig av principen som LVADs kan hjälpa för att förlänga liven av muskulösa dystrophytålmodig. ”Måste Detta tillvägagångssätt att vara förloradt den högra tålmodig, vid det högra laget,”, sade Dr. Mammen. ”Utförde Vårt lag flawlessly denna strävan för Eric.”,

Eric är lycklig att ha ett lag av funktionsdugliga sjukvårdprofessionell hårt som gör hans liv bättre och, naturligtvis, för servicen av hans familj och vänner som är hemmastadda i Rowlett, Texas.

I Dag när Eric ser i avspegla, honom något att säga som den ”hänför för att se vridmomentet av det driftiga blod för pumpa till och med mitt förkroppsliga. Min hela förkroppsligar pulserar.”, Han likens denna till huvuddelens svar, när en sportbil accelererar. Eric ser framåtriktat till en ljus framtid och däribland att avlägga examen från högstadiet denna fjädrar, och han hoppas someday för att motta en sund hjärta via transplantation.

Southwestern UT har lekt en integralrollalltigenom den förhållandevis kort historien av LVAD-terapi och i apparaterna som evolving snabbt teknologi. Southwestern för UT som deltas i det kliniska försök för landmarken (OMSPEL) som ledde till FDAgodkännande av den första LVADEN för destinationsterapi och var den enda Norr Texas, centrerar för att delta i det HeartWare Överbrygga-till-Transplantat försök, som avslutades i 2012 och ledde till FDAgodkännande av apparaten.

Kontakta Kliniken för den UniversitetarSjukhusHjärta och Lungen på 214-645-5505 Att erhålla mer information på kliniska försök och behandlingar för avancerat hjärtafel på Southwestern UT.

Källa: Southwestern UT

Advertisement