RiceUniversitetaranalys av dramatiska affärsvinster för statliga försöksshows i förminskande luftburen som består av partiklar materia

Medborgareförsök i det sist årtiondet att göra klar lufta av den farliga som består av partiklar materien har varit så lyckade, att mest stadsområden har redan nått fram till den nästa riktlinjen, enligt ny forskning vid RiceUniversitetar.

Atmosfäriska forskare på utstuderad Rice det statliga genomförandet planerar (SIPs) från 23 regioner som ge någon mandat att göra någonting av MiljöskyddByrån för att förminska den som består av partiklar materien (PM) mindre än 2,5 mikroner (PM 2,5) till mer mindre, än 15 micrograms per kubik mäter vid 2009.

Riceanalysen visas denna vecka i Föra Journal över av Lufta och den Förlorada LedningAnslutningen.

Alla but en av de utstuderade som regionerna anmäldes hade de, mött målet vid stopptid. Påstår med regioner, som mötte stopptiden inklusive Connecticut, Georgia, Illinois, Indiana, Kentucky, Maryland, Michigan, Missouri som, Var Nya - jerseyen, New York, North Carolina, Ohio, Pennsylvania, Tennessee och West Virginia, såväl som District of Columbia. Finalregionen, Alabama, anmäld färdighet i 2010.

Koncentrationer för PM 2,5 i nonattainmentregionerna, som sparade Smuttar för att nå fram till det standart vid 2009 gick ned vid genomsnittliga 2,6 micrograms per kubik mäter - markant mer stor förbättring än i regioner som hade nått fram till det standart från dess inception. Studien visade att PM-förminskningar i SMUTTregionerna var i huvudsak spridning, ganska, än preciserat på som förorenas övervakar.

”Var En av saker som vi var mest intresserad, i att se, att se, om påstår var deras körsbär-plockning mäter för att möta det standart vid förminskande förorening på deras värst övervakar, jämfört med, hur mycket de gjorde för att komma med besegrar jämnar alla över regionen, så att folket var att andas som var mer ren, luftar,”, sade Daniel Cohan, en förbunden professor av borgerligt och miljö- iscensätta på Rice.

”Var har Det uppmuntran som finner det över landet, oss sett att den total- ämne som består av partiklar-materien jämnar kommet besegrar. Vi grundar mycket obetydlig extra förbättring på övervakar som uppsätta som mål mest, men regioner, som måste att framkalla, planerar uppnådda nätt heltäckande kontrollerar som inte preciserade precis det värst övervakar. Och de stora befolkningarna av dessa regioner gynnade.”,

Cohan och Riceföre detta studenska Körde Chen som dokumenterades också att luftförorening fortsatte för att gå ned, efter även de 2009 normana möttes. Majoriteten av SMUTTregionerna hade redan nått fram till det ge någon mandat att göra någonting målet 2014 av 12 micrograms per kubik mäter vid 2012.

”Har Vi varit på en bra trajectory,”, sade Cohan. ”Visar Detta att kombinationen av statligt och federalt kontrollerar har väsentligen förbättrat luftar kvalitets- i U.S.et”,

Nya berättelser om den pågående krisen i Beijing, var PM har nett farligt, jämnar, och, i industrializing snabbt av länder liksom den Indien uppsättningen U.S.-försöken i korlättnad, Cohan sade. Den Vård- Organisationen för Världen meddelade denna månad som omkring 7 miljon folk dör varje år som ett resultat av luftföroreningexponering.

Den Som består av partiklar materien består av mikroskopiska partiklar spewed in i lufta av medel och bransch, såväl som partiklar, som bildar från förorening, gasar. ”Är den Som består av partiklar materien inte ett kemiskt likt ozon; det är en kategori, och det är en verklig utmaning som ut figurerar beskärningen av de partiklar,”, sade Cohan. ”Är de sulfates eller kol eller nitrat? Varje av dessa behöver vastly olikt kontrollerar att närma sig för att göra en skillnad.”,

PM inkluderar också naturliga utsläpp från växter, volcanoes, dammar av kan skogsbränder och öknen och blåsas across påstår eller även kontinentar.

Den vård- gemenskapen, sade har long uttryckt Cohan, long bekymmer om den som består av partiklar materien i atmosfären och beslutsamt i 90-tal, att partiklar för PM 2,5 kan tränga igenom djupt in i lungsna och orsaka hjärtinfarkter, minskninglung fungerar och orsakar även för tidig död. EPAEN det fann som sunda folket kunde erfara tecken från exponering till högstämt, jämnar av den som består av partiklar materien, och fastställda mandat för regioner som ansas i 1997 för att vara i ”nonattainmenten” som sparar rengöring, planerar och följer igenom förbi 2009.

Studien var första som tar en omfattande retrospektiv look på den total- effektiviteten av Smuttar för PM. En föregående studie vid Cohan och före detta elevAndrew Pegues förad liknande analys av framsteg påstår by, i att uppnå ozonnormal.

Källa: RiceUniversitetar

Advertisement