Actavis får det gynnsamma avgörandet i patent passar mot generiska Lialda

Actavis plc (NYSE: AGERA) bekräftade i dag att den Förenta staterna Hovrätten för Federala Circuit har vänt om ett underrättavgörande att Actaviss generiska version av Grevskap Lialda® (mesalaminefördjupad-frigörare tablets) kränker United States PatentNr. 6.773.720 ('Patent 720).  

Vädjanarna Uppvaktar funnit att U.S.-Tingsrätten för det Sydliga Området av Florida inte konstruerade korrekt fordrar av 'Patent 720 och remanded fallet till Tingsrätten för mer ytterligare förfaranden som att använda fordrar konstruktioner som är jämna med VädjanDomstol avgörande.

Actaviss är den Förkortade Nya DrogApplikationen för dess generiska version av® Lialda för närvarande oavgjord med U.S.-Maten och DrogAdministrationen (FDA).

Lialda® indikeras för induktionen av remission i tålmodig med aktiv som är mild för att dämpa ulcerative kolit (UC) och för underhållet av remission av UC. För de 12 avslutade månaderna var Januari 31, 2014 sammanlagda U.S. reor av® Lialda ungefärligt $576 miljoner, enligt Vård- IMS.

KÄLLA Actavis, Inc.

Advertisement