Det Bilda ingripandeprogramet för barn förminskar aggressivt uppförande som är mer sistnämnd i liv

Ett bilda ingripandeprogram för barn mellan dagiset och 10th graderar, bekant som Fastar Spårar, förminskar aggressivt uppförande som är mer sistnämnd i liv, enligt forskning som publiceras i Psykologisk Vetenskap, en föra journal över av Anslutningen för Psykologisk Vetenskap.

Forskningen, ledde vid den psykologiska forskare Justin Carr- av den Nipissing Universitetar i Ontario, Kanada, indikerar att fuktad testosterone jämnar som svar på sociala hot kan redogöra för ingripandets framgång i förminskande agression.

Fasta Spårar ingripandeprogram undervisar barn social kognitiv expertis, liksom emotionell reglerings- och samkvämproblemlösning, och föregående forskning föreslår att programet kan leda till minskad antisocial uppförande och agression i barndom och tonårstid.

Men det var inte fri huruvida expertisen som barn som är lärda i det skulle programet, har får effekt det som bärs över in i vuxenliv.

Carr- och kollegor misstänkte att det skulle programet har långsiktigt verkställer, och att de verkställer skulle anknytas till en specifik biologisk mekanism: förändringar i testosteronereactivity till den sociala provokationen.

Att testa dessa hypoteser, rekryterade forskarna 63 deltagare från Fastar Spårar skolar i Durham, North Carolina. Att se till deltagarna i ta prov var liknande demographically, alla av deltagare var Afrikansk amerikanmanar som var omkring 26 gammala år.

Halvan av de deltagare var involverad i Fasta Spårar program från åldrar 5-17 som består av handledning, jämlikecoachningen, hem- och familjbesök och samkväm-emotionella lärande kurser med vänner. Vila av deltagarna deltog i samma skolar men var inte involverad i Fasta Spårar program.

Mer än 8 år efter ingripandet avslutade, kom med forskarna deltagarna in i labbet för att leka en lek, målet av som var att tjäna så mycket pengar, som möjligheten vid trängs tre knäppas: en, som tillföll pengar, en, som förhindrade pengar från att stjälas och another som stal pengar från en motståndare. Deltagarna trodde dem lekte mot en faktisk motståndare, men leken var faktiskt beslutsam vid ett dataprogram. Den fiktiva motståndaren provocerade deltagare under uppgiften, genom att stjäla deras dyrköpta pengar.

Total- Spårar deltagare, som avslutade Fasta, program visade mindre agression in mot deras motståndare - de dvs. opted att stjäla mindre pengar från deras motståndare, än gjorde deltagare, som inte avslutade, Fastar Spårar.

Deltagare, som hade mottagit inte ingripandet visade att en förhöjning i testosterone jämnar after att ha deras pengar att stjälas, men Fastar Spårar deltagare gjorde inte, finna som kunde förklara deras förminskande agression.

”Interestingly, fanns kontrollerar det några skillnader mellan ingripande och grupper i grundlinjetestosteronekoncentrationer, eller aggressivt uppförande på början av experiment,” Carr- förklarar. ”Dök upp Skillnader i aggressiva uppförande- och testosteronekoncentrationer endast mer sistnämnd i leken.”,

Ultimately föreslår rönet Fastar att som, var Track lyckad i förminskande deltagares agression in mot en fientlig jämlike i del, därför att den ändrade de deras neuroendocrinesystemen reagerade långt till den sociala provokationen.

, att Nu de är säkra att verkställer av Fasta, Spåra programräckvidden in i vuxenliv, forskarna intresseras i att bestämma vilka specifika delar av ingripandet är effektivast i förminskande agression, vilken neural mekanism underligger aggressivt uppförande, och huruvida ringer dessa resultat också riktigt för kvinnor som har deltagit i programet.

Källa: Anslutning för Psykologisk Vetenskap

Advertisement