Behandling för opioidöverdosen nu som är tillgänglig för bruk av non-läkarundersökning personaler

Vid den Kate Basen BSc

U.S.-Maten och DrogAdministrationen (FDA) har godkänt den första naloxonebehandlingen som planläggs specifikt för att ge sig av familjemedlemmar, eller caregivers till fest som en person med opioiden överdoserar.

Förgifta överdosdödar, i hög grad från receptdrogöverdos, var leda orsakar nu av skadadöd i Förenta staterna - att överträffa motorfordonolyckor. Den standarda behandlingen för att vända om verkställer av opioid som överdosen är att administrera naloxone. Emellertid hitintills, kunde naloxonen endast ges via injektionssprutan av utbildade medicinska personaler.

Evzio TM (Kaléo Inc, Richmond, Vancouver) är en receptbehandling som levererar en singeldos av naloxonen via enrymd auto-insprutningspump, som kan bäras in ett fick- eller lagras i en kabinett medicin. EvzioTM kan användas av utbildade non-läkarundersökningen individer för att injicera naloxone in i muskeln (intramuscularly) eller under flå (subcutaneously). Det ämnas för den nöd- behandlingen av den bekant eller misstänkte opioidöverdosen och är inte en ersättning för omgående medicinsk vård.

En pharmacokinetic studie av 30 tålmodig bevisade en singelinjektion genom att använda Evzio TM för att vara likvärdigt till en singeldos av naloxonen genom att använda en standard injektionsspruta. Naloxone kan inte återstå aktivet, så länge som opioids och så repetitiondoser kan vara nödvändiga. Bruket av Evzio TM i tålmodig, som är opioidanhörigen, kan resultera i sträng opioidtillbakadragande.

Den FDA granskade Evzioen TM under dess prioritet granskar programmerar, som låter påskyndad granskar av droger, som verkar att ge kassaskåp och effektiv terapi, när ingen tillfredsställande alternativ terapi finns eller droger som erbjuder markant mer stor förbättring än marknadsförde produkter.

Egennamn Rappaport av FDA'SEN Centrerar för DrogUtvärdering och Forskar den kommenterade ”Överdosen, och död resultera från missbruk och missbruk av både recept och olagliga opioids har blivit ett ha som huvudämneallmän hälsabekymmer i Förenta staterna. Evzio TM är den första kombinationsdrog-apparaten produkten som planläggs för att leverera en dos av naloxonen för administration förutom en sjukvårdinställning. Danande denna tillgängliga produkt kunde räddningliv, genom att göra tidigare bruk av drogen i nöd- lägen lättare.”,

Källor

FDAnyheternafrigörare 3 April 2014. Tillgängligt på http://www.fda.gov/NewsEvents/Newsroom/PressAnnouncements/ucm391465.htm

Advertisement