Nytt tålmodig-centrerat, lag-baserat att närma sig kan hjälpa kirurgiskt beslutsfattande för sjuka gammalare tålmodig

Kirurgiskt beslutsfattande för sjuka gammalare tålmodig bör iscensättas av ett tvärvetenskapligt lag, däribland den tålmodig som är hans, eller hon familjen, kirurgen, den primära omsorgläkaren, sjuksköterskor och non-clinicians, liksom socialarbetare, förkämpar Laurent G. Kasta en blick, M.D., i ett perspektiv lappar publicerat i Newet England Förar Journal över av Medicin.

För denna grupp av tålmodig kan kirurgi vara mycket riskabel. Ögonkastet, professorn och last-stolen för forskning i Avdelningen av Anestesiologi på Universitetar av Rochester Skolar av Medicin, och Dentistry tror tålmodig-mer centrerad, att närma sig lag-baserad behandling skulle bly- till higher - kvalitets- omsorg, som matchar, värderar och rangordnar av de mest sjuka tålmodina.

Vanligt genomgår tålmodig a en-på-en konsultation med deras kirurg, som är vanligt endast ansvariga för mest av beslutsfattandet och ledningen som omger ett kirurgiskt tillvägagångssätt för möjlighet. Emellertid att närma sig detta traditionellt har potentiella fallgropar. Till exempel kan tålmodig inte alltid framläggas det fullt spänner av behandlingalternativ, liksom medicinsk behandling, mindre invasive kirurgiska alternativ eller watchful vänta.

”Som Utvärderar gynnar riskerar behandling alternativ och att formulera rekommendationer och att artikulera, och till tålmodig kräver omfattande mer än en kunnig eller erfaren kirurg,” det noterade Ögonkastet, som är också en professor av Allmän hälsaVetenskaper och en hjärt- anesthesiologist på UR-Medicin Starka Minnes- Sjukhus, förutom innehav en adjuncttidsbeställning på den Vård- RANDEN.

Konsultationen med ett lag av medicinska personaler, å andra sidan, bättre hjälptålmodig förstår att gynnar och riskerar av varje alternativ, sannolikheten av ett bra resultat och riskerar av komplikationer och att möjliggöra dem för att göra informerade beslut som är drivande av vad är viktigast till dem och deras familj.

Enligt artikeln har en-tredje av gammalare Amerikaner kirurgi i jumbon 12 månader av deras liv, mest inom den sist månaden. Men tre-inkvarterar av allvarligt sjuk tålmodignågot att säga de skulle för att inte välja kirurgi, om de visste att de är rimliga att ha stränga kognitiva eller funktionella komplikationer därefter.

För närvarande uppstår sådan teamwork mestadels på en ad hoc- bas, något att säga Kasta en blick. I framtiden kunde tvärvetenskapliga lag möta regelbundet - i person eller faktiskt - för att diskutera kick-riskerar fall. Genom att begränsa fokusera av sådan försök till bräckligt, villkorar gammalare tålmodig eller till de med komplex vem stativ att gynna mest från detta tvärvetenskapligt att närma sig, sjukvårdorganisationar kunde minimera kostar involverat. Emellertid bekräftar Ögonkastet det som når godtagande av denna förskjutning i strömkulturen av kirurgiskt beslutsfattande, kan inte vara rättframt.

Källa: Universitetar av den Rochester Medicinskt center

Advertisement