Sprifermin förminskar broskförlust i tålmodig med knäosteoarthritis

I en ny studie i tålmodig med osteoarthritisen (OA) av knäet på 12 månader för brosktjocklek för slutsumman förminskades femorotibial förlust i behandlade knä för spriferminen som (recombinant människafibroblasttillväxt dela upp i faktorer 18) - jämfördes till placebo-behandlade knä, med verkställer att vara viktig i det sidofemorotibial rummet men inte i det femorotibial rummet för centralen.

Resultat som publiceras i Artrit & Rheumatology, en föra journal över av AmerikanHögskolan av Rheumatology (ACR) som visas, att spriferminen som doserades på 100µg förminskade förlust av brosktjocklek och volym i det sammanlagda femorotibial, fogar ihop och i sidoknärummet (förutom knäet).

Den Globala Bördan 2010 av SjukdomStudiebedömningar, som OA påverkar 150 miljon folk runt om världen, med ACREN som anmäler 27 miljon Amerikaner över 25 år myndigt som diagnostiseras med sjukdomen. Stunden OA är den mest vanlig anledning av läkarundersökninghandikappet i äldre vuxen människa, föreslår studier att genomsnittsåldern på diagnosen är 55 år. Ingen läkarbehandling- eller alternativbehandling (glucosamine, chondroitin) har visat att realiteten verkställer på att förhindra eller att vända om de strukturella ändringarna av gemensam skada som orsakas av OA. 

”För närvarande, har ingen strukturera-ändrande behandling varit godkänd vid U.S., eller reglerande Europeiska Union förkroppsligar,” något att säga leder forskare L.S. Lohmander, M.D., Ph.D., från den Lund Universitetar i Sverige. ”Utforskar Vårt försök säkerheten och effektiviteten av spriferminen, i att förhindra förlust av brosk tack vare OA i knäet.”,

Detta motståndskraftig-av-begreppet dubbelblinda försök rekryterade 192 knäOA-tålmodig som randomized till denstigande intra-articular injektionen för doser av spriferminen eller placebo (n= 24) eller till multipel-stigande doser av spriferminen eller placebo (n= 168). Doser av drogen administrerades på 10, 30 och 100μg. Forskare mätte brosktjocklek på 6 och 12 månader genom att använda magnetiskt avbilda för resonans (MRI); foga ihop utrymmebredden vid röntgenstrålen och smärta görades poäng genom att använda det Västra indexet för OA för Ontario McMaster Universitetar (WOMAC). 

Av de rekryterade tålmodina, avslutade 180 försök, och 168 utvärderades för broskändringar. På 12 månader grundar forskare ingen ändring i tjockleken av brosk i det medial femorotibial rummet för centralen i tålmodig som injiceras med sprifermin. Emellertid noterades en förminskning i förlust av slutsumman och sidofemorotibial brosktjocklek och volym i tålmodig som kontra injicerades med 100μg av placebo för spriferminen. att Begränsa av den gemensamma utrymmebredden förminskades också i det sidofemorotibial rummet för OA-tålmodig som mottog den samma dosen. WOMACNA smärtar ställningen förbättrade sammanlagt tålmodig, med mindre förbättring som visas på 12 månader för tålmodig som mottog spriferminen som 100μg jämfördes till placebo.

Dr. Lohmander avslutar, ”Fördriver vårt försök grundar ingen förminskning i brosktjocklek i centralen som det femorotibial rummet bland betvingar i behandlinggruppen, dos-anhörig förminskningar i strukturella ändringar fanns i deltagare som behandlas med sprifermin.”, Författarna grundar ingen säkerhet, eller injektion-platsen utfärdar med sprifermin. Ska Extra kliniska studier är nödvändiga att reproducera dessa rön och att bekräfta optimalt dosera.

Källa: http://www.wiley.com

Advertisement