U.Va-forskare som namnges mottagare av Utmärkelsear 2013 för Forskning för Hartwell IndividBiomedical

Universitetar av Virginia neurologistDr. Erin Pennock Foff, biologen Sarah Kucenas och biomedical iscensätter den Shayn Peirce-Cotteren har namngetts mottagare av Utmärkelsear 2013 för Forskning för den Hartwell IndividBiomedicalen som gynnar barn av Förenta staterna. Varje ska forskare mottar $100.000 riktar in årlig forskningservice från Det Hartwell Fundamentet för tre år.

Utmärkelsen ämnas för att inspirera innovation och prestation bland ovanliga forskare och iscensätter vem förföljer spjutspetsbiomedicalforskning. Förutom individutmärkelsearna tilldelade fundamentet Universitetar tre Hartwell Gemenskaper på $50.000 per året för att två år ska möjliggöra specialiserad postdoctoral utbildning i forskningområden som exemplifierar fundamentet värderar.

”Är U.Va extremt behog, som tre av våra ska mest innovativa forskare blir nya Hartwell Fundamentutredare detta år,” Thomas C. Skalak, U.Va-vicepresidentet för forskning, sade. ”Rymmer Deras arbete på gränserna av bioscience, bioengineering och medicinen det potentiellt för omformning långt oss ger omsorg för barn i behov. Den Hartwell servicen är unik, därför att den betalar djärva innovatörer och projekterar att skulle inte fyndservice på traditionellare finansieringbyråer på denna arrangerar.”,

Varje år Det Hartwell Fundamentet meddelar att dess Bästa 10 Centrerar av BiomedicalForskning i Förenta staterna; invitera varje centrera för att nominera individer för en Utmärkelse för Forskning för Hartwell IndividBiomedical. Utvalda institutioner kan sända upp till fyra utnämningar för att konkurrera i ett processaa det sökanden att betala innovativ och spjutspetsbiomedicalforskning för tidigt stadium, som har inte ännu kvalificerat för viktigt betala utifrån källor, har det potentiellt som gynnar barn och, visar en klar bana till den kliniska applikationen.

Endast utredare som nomineras av en deltagandeinstitution som är utvald vid Det Hartwell Fundamentet, är valbara att konkurrera för individutmärkelsear. För varje betalad kandidat mottar deltagandeinstitutioner en Hartwell Gemenskap för att betala en postdoctoral kandidat som exemplifierar värderar av fundamentet. Virginia har designerats, som en av Hartwell'sen Överträffar 10 Centrerar av BiomedicalForskning i varje av de sist sju åren.

Med individ tre tilldelar detta år, plus de tre postdoctoral gemenskaperna, U.Va har hedrats av Det Hartwell Fundamentet med $1,2 miljoner i finansiering. De tre individutmärkelsearna förlägger U.Va i ledarskap placerar för allt deltagande skolar nationellt, sedan Hartwell började konkurrensen i 2006. Över jaga av sju år av deltagande har Universitetar tjänat 10 Utmärkelsear för IndividBiomedicalForskning och nio gemenskaper, för en slutsumma av $3,9 miljoner i den Hartwell finansieringen.

En mer nära look på detta års mottagare:
Dr. Erin Pennock Foff
Tjugo av den mest allmänningen och debilitating sjukdomarna som övertas av barn, den inklusive myotonic dystrophyen och det Bräckliga X-syndromet, anknytas av ett delat genetiskt hoppar av inom DNAEN. Det finns inga behandlingar som är tillgängliga för dessa sjukdomar, men syften för Dr. Erin Pennock Foff att ändra det.
Foff, av Skola av Medicin Avdelning av Neurology, planerar för att uppsätta som mål delad hoppar av, som består av den överdrivna upprepningen av nucleotides tre, eller mer i rad. I många fall mer stor numrera av upprepat ordnar, strängare sjukdomen som barnet lider.
Baserat på en upptäckt gjorde hon för en tid sedan, Foff troar som de upprepade nucleotidesna parar upp med specifik microRNA, som är kort ordnar av ribonucleic syra, som reglerar proteinproduktion. Den upprepade nucleotiden ordnar ”snyltar effektivt” upp specifika microRNAs, så att microRNAen inte kan göra dess jobb, henne antar. Detta tror bidrar hon, till sjukdomar som kollektivt är bekant som nucleotiderepetitionoordningar.
Hon ämnar modellera denna som snyltar i cellkultur, då bestämmer först, om droger på burk förhöjning beloppet av microRNA, och kvarteret som sjukdomen verkställer. Om lyckade, har barn med dessa skulle sjukdomar, för den första tiden, en effektiv behandling för deras villkorar.
Foff var föregående Hartwell en postdoctoral kamrat och är den första kamraten till löneförhöjningen till det jämnt av utredaren.

Sarah Kucenas
Sarah Kucenas, assistentprofessor av biologi, tilldelas för henne forskning som exploaterar den regenerative kapaciteten av den framkallande nervsystemet att hjälpa den att reparera sig under sjukdom.
Arbetet kunde ändra vända mot av neuroscience som upp öppnar avenyer av behandling, som kunde förhindra den progressiva nedgången som sågs i många neurodegenerative sjukdomar för barndom, inklusive muskulös dystrophy, pediatrisk multipelsclerosis och Charcot-Marie-Tand sjukdom, en övertagen oordning som leder till förlust av limben kontrollerar för en i 2.500 newborns i Förenta staterna. Barn med denna sjukdom blir ofta rullstol-destinerade vid ålder 3.
Stunder begränsade terapier finns till fest dessa för närvarande obotliga sjukdomar, föreslår Kucenas att främja reparerar av det bakomliggande orsakar av dessa oordningar: skada till myelinskidan, isolera som är materiellt runt om nervfibrer som - när fungera normalt - låter nervsystemet signalerar för att resa snabbt längs kringutrustningnerver.
Föregående forskning vid Kucenas har visat att nervsystemet är kapabel av själv-reparerar. Hon ny forskning, genom att använda den Hartwell finansieringen som ska skapar en bättre överenskommelse av detta processaa, och eventuellt bly- till utvecklingen av uppsätta som mål droger som hjälper nervsystemet för själv-att reparera och korrigera skada till myelinskidor.

Shayn Peirce-Cottler
Shayn Peirce-Cottler, förbunden professor i avdelningarna av biomedicalen som iscensätter och oftalmologi, känns igen för henne arbete i ”den Modulerande Immuna Cellen Dysregulation i Autoimmune-Tillhörande Uveitis.”,
Uveitis inflammation av en mitt täcker av ögongloben, är ett allvarligt villkorar som kan framkalla snabbt och orsaka hållbar skada till syna. denTillhörande uveitisen orsakar kronisk inflammation, som redogör för 10 procent till 15 procent cases allra av sammanlagd blindness i Förenta staterna. Sjukdomen är gemensamt tillhörande med andra autoimmune sjukdomar i barn, liksom barnslig idiopathic artrit.
”Är Strömbehandlingar för kronisk uveitis i barn variabelt effektiva, och min forskningsyften att förbättra förstår att kronisk inflammation i synar av pediatriska tålmodig och att framkalla en ny och effektivare behandling att närma sig för barn som lider från kronisk uveitis,”, sade Peirce-Cottler.
Forskningen är en ny riktning för henne, något är hon angelägen att starta, sade hon.
”Sätter Detta mig, och mitt arbete i företaget av andra föregående utstående utredare - och strömHartwell Utredare - på U.Va och över landet på andra institutioner,”, sade hon.
I 10 år på U.Va., har sade hon etablerade lyckade samarbetsbolag med kollegor och att hon tycker om att komma med tillsammans folk med olik expertis för att lösa hårda problem.

KÄLLUniversitetar av Virginia

Advertisement