Tre Johns Hopkins forskare tilldelade lån för arbete på potentiella behandlingar för sockersjuka

Tre den Johns Hopkins som Universitetar Skolar av Medicinforskare, har tilldelats två-året lån för deras arbete på potentiella behandlingar för sockersjuka, Novo Nordisk som meddelas denna månad. Av de 110 initiala submissionsna till den nya Novo Nordisk Sockersjukan och Programet för Fora för FetmaBiologicsVetenskap projekterar endast fyra betalades, tre av som är ledde vid Johns Hopkins forskare. De är Jonathan Powell, M.D., Ph.D.; G. William Wong, Ph.D.; och Elias Zambidis, M.D., Ph.D.

Jonathan Powell, en professor av oncology, ska bruk hans motståndskraftiga principiellt lån $500.000 att föra studier i möss av verkställer av ett protein som planläggs till förhöjninginsulinkänsligheten.

Wong en förbunden professor av physiology som ska applicerar hans utforskninglån för tidig sort $250.000 till experiment på arbetena av ett hormon som han upptäckte. Det hormon, C1q/TNF-related protein-12, hjälp reglerar hur förkroppsligabruket sockrar och fett, så överenskommelse som dess mekanism kan leda till ny väg av att behandla sockersjuka.

Zambidis en förbunden professor av pediatrisk oncology, tilldelades ett tidig sortutforskninglån av $250.000. Han ska testar bruket av stemceller till fest sockersjuka-framkallad skada till blodkärl i syna, en villkora som var bekant som diabetisk retinopathy.

Källa: Johns Hopkins Medicin

Advertisement