Meta-Analys anknyter att signalera banor till bipolär oordning

Vid Laura Cowen, medwireNewsReporter

Enanalys av genom-sned boll anslutningstudier har identifierat sex biologiska banor som kan vara involverade i den genetiska dispositionen att framkalla bipolär oordning.

Alla som Banor för detfrigörande hormonet som signalerar, hjärt- β-adrenergic signalerar, phospholipase C som signalerar, glutamatreceptoren som signalerar, endothelin 1 som signalerar, och hjärt- signalera för hypertrophy, var markant var tillhörande med bipolär oordning i studien som förades av John Nurnberger (den Indiana Universitetar Skolar av Medicinen, Indianapolis, USA) och kollegor.

Forskarna identifierade initialt 966 viktiga gener (p<0.05) att innehållna två eller mer variants som var tillhörande med bipolär oordning i tre åtminstone av de fyra genom-sned boll anslutningstudierna (bestå av 5253 bipolära fall och 6874 kontrollerar utan bipolär oordning) analyserade.

Av dessa klassificerades 226 gener, som empirically viktigt genom att använda en linjär regression modellera och var utvalt för banaanalys. Detta identifierade därpå 17 viktiga banor som testades i en replicationdataset (fall n=3507 och 4889 kontrollerar).

Replicationanalysen markerade de sex banorna som overrepresented markant i tålmodina med bipolär oordning i båda datasets.

”Gäller understöder Alla dessa banor att signalera inklusive G-proteiner och budbäraresystem, och alla undantar 1 (den hjärt- β-adrenergic signalerandet) gäller kärn- genreglering”, Nurnberger, och co-författare förklarar i JAMA-Psykiatri.

De tillfogar att detfrigörande hormonet som signalerar bana hade den starkaste anslutningen, statistiskt, med bipolär oordning. Denna bana är ett index av detadrenal systemet, ett spänningssvarssystem, som är konsekvent dysregulated i studier av moodoordning, dem noterar.

mer Ytterligare analys av datasetsna visade att 16 gener som var inklusive de som var involverade i hormonreglering och, understöder budbäraresystem, såväl som calcium kanaliserar och glutamatreceptorgener, drös de sex viktiga banorna. Tre av dessa gener - CACNA1C, GNG2 och ITPR2 - är bekant att ha dysregulated uttryck i den frontal cortexen av tålmodig med bipolär oordning.

I tillägg identifierade forskarna nio gener (CACNA1C, DTNA, FOXP1, GNG2, ITPR2, LSAMP, NPAS3, NCOA2 och NTRK3), några av som är involverade i neuronal utveckling, som överlappade med gener som visades föregående differentially för att uttryckas mellan folk med bipolär oordning och de without.

Nurnberger et al avslutar att deras resultat ”ansar för att förstärka specifika hypoteser angående [neurobiology för bipolär oordning] och kan ge ledtrådar för nytt att närma sig till behandling och förhindrandet.”,

Licensed from medwireNews with permission from Springer Healthcare Ltd. ©Springer Healthcare Ltd. All rights reserved. Neither of these parties endorse or recommend any commercial products, services, or equipment.

Advertisement