BMI-historia pekar till sockersjuka riskerar

Vid Eleanor McDermid, Hög medwireNewsReporter

Ändringar förkroppsligar in samlas indexet (BMI) över en persons liv kan hjälpa till mätinstrumentet sannolikheten av undiagnosed sockersjuka, något att sägaforskare.

I en cohort av 16.226 Japanska manar och 7026 kvinnor som åldras 30 till 75 år, folkets maximat för livstid BMI och ändring i BMI mellan åldern var 20 år och livstidmaximat, båda som starkt var tillhörande med undiagnosed sockersjuka.

Sannerligen i tålmodig som åldras 50 år eller äldre, förutsade dessa två index, sockersjuka starkare än strömmen BMI.

”Är Detta eventuellt, därför att båda väger historier är mindre rimliga att påverkas av enanhörig nedgång i anslutningen mellan fetma, och sockersjuka”, observerar den bly- studieförfattare Hirohito Sone (Niigata UniversitetarFakultet av Medicinen, Japan) och kollegor.

Prevalencen av undiagnosed sockersjuka var 4,0% i manar och 1,7% i kvinnor. Maximat för Livstid BMI var den starkaste spåman av sockersjuka i båda genus, med varje standardavvikelse (SD) öka att lyfta det sannolikhetveck 1,58 vecket i manar och 1,65 i kvinnor. Anslutningarna var vilden av variabler åldras däribland, föräldra- historia av sockersjuka, högt blodtryck och dyslipidaemiaen.

Ändring i BMI mellan åldern 20 år och livstidmaximat var också markant tillhörande med sockersjuka, på oddsförhållanden (ORs) av 1,47 och 1,63 i manar och kvinnor, respektive, som var strömmen BMI, på motsvarande ORs av 1,47 och 1,61.

De mest användbara BMINA mäter omväxlande med ålder, emellertid. I tålmodig som åldras 50 år eller äldre, var maximat för livstid BMI och ändring mellan ålder 20 och livstidmaximat, de starkaste spåmorna av sockersjuka, eftersom i mer ung tålmodig, livstidmaximat, och strömmen BMI var lika predictive.

Det högst klassar av undiagnosed sockersjuka sågs bland folk i det bästa tertile för både maximum BMI- och BMI-ändring (indikera ett stort och en for väga affärsvinst), lagrapporterna i Diabetisk Medicin.

Emellertid ändrades verkställa av BMI-historia av strömmen BMI, däri en låg ström BMI var skyddande. Till exempel var prevalencen av undiagnosed sockersjuka bland manar i det bästa tertile av maximat BMI 1,81%, om de var också i det bästa tertile av strömmen BMI, bara precis 0,04%, om de var i den tertile bottnen.

Forskarna avslutar: ”Föreslår Dessa resultat att anvisningar för att avskärma för sockersjuka kan göras effektivare genom att introducera förgångna hög nivå av BMI in i den avskärma bedömningen.”,

Licensed from medwireNews with permission from Springer Healthcare Ltd. ©Springer Healthcare Ltd. All rights reserved. Neither of these parties endorse or recommend any commercial products, services, or equipment.

Advertisement