Studien avslöjer, hur ovarian cancerämnesomsättning ändrar mellan tidig sort, arrangerar sent

En Rice Universitetar-Ledde analys av det metabolic profilerar av hundratals ovarian tumors har avslöjt ett nytt testar för att bestämma huruvida ovarian cancerceller har det potentiellt som ska metastasizes eller spridning till andra delar av förkroppsliga. Studien föreslår också hur ovarian cancerbehandlingar kan vara anpassat baserat på det metabolic profilerar av en särskild tumor.

Forskningen, som visas direktanslutet denna vecka i Molekylära System Biologi, förades på den Texas Medicinskt center i Houston av forskare från Rice, Cancern för TexasuniversitetetMD Anderson Centrerar och den Baylor Högskolan av Medicinen.

”Grundar Vi en slå skillnad mellan det metabolic profilerar av dåligt aggressivt, och högt aggressiva ovarian tumorceller, bestämt med hänsyn till deras produktion och bruk av den amino syrliga glutaminen,”, sade den bly- forskare Deepak Nagrath av Rice. ”For example, grundar vi att högt aggressiva ovarian cancerceller är glutamine-anhörigen, och i våra laboratoriumstudier, visade vi det som berövar sådan celler av yttre källor av glutamine -- som några experimentella droger gör -- var ett effektivt långt att döda sen-arrangerar celler.

”Var berättelsen för dåligt aggressiva celler ganska olik,”, sade Nagrath, assistentprofessor av kemiskt och biomolecular iscensätta och av bioengineering på Rice. ”Använder Dessa celler en inre metabolic bana till jordbruksprodukter som ett viktigt portionr av glutaminen, som de konsumerar, så en olik typ av behandling -- en som siktas in mot inre glutaminekällor -- ska var nödvändig att uppsätta som mål celler av denna typ.”,

Forskningen är delen av ett växande försök bland cancerforskare över hela världen att skapa behandlingar som uppsätta som mål den förändrade ämnesomsättningen av cancerceller. Det long har long varit bekant att cancerceller justerar deras ämnesomsättning i subtil väg som låter dem snabbt föröka sig snabbare och fortleva bättre. I 1924 visade Otto Warburg, att cancerceller producerade långt mer energi från glycolysis än, gjorde det normalaceller. Nobel den Prisvinnande upptäckten blev bekant, som ”Warburgen verkställer,” och forskare som troddes long att alla cancer uppförde på så sätt. Intensiv forskning i nya årtionden har avslöjt ett mer nuanced föreställer.

”Verkar Varje typ av cancer att ha dess egna metabolic häfte,”, sade Nagrath. ”För anföra som exempel, rely njurecancer inte på glutamine, och, fast bröstcancer får någon av dess energi från glutamine, får den även mer från glycolysis. För andra cancer verkar den inklusive glioblastomaen och bukspottkörtel- cancer, glutamine att vara den primära energikällan.”,

Nagrath direktör av Rices Laboratorium för SystemBiologi av MänniskaSjukdomar, sade att den nya metabolic analysen indikerar att ovarian cancer kan vara känslig till multidrugcoctailar, om bestämt beloppen av drogerna kan anpassas för att matcha det metabolic, profilera av en tålmodigs tumor.

Forskningen avslöjde också ett specifikt biochemical testar att patologer kunde använda för att vägleda sådan behandlingar. Testa gäller att mäta förhållandet mellan beloppet av glutamine, som en cell tar upp utifrån, och beloppet av glutamine som det gör internt.

”Detta förhållande som bevisas att vara en robustt markör för prognos,”, sade co-författare Anil Sood, professor av gynecologic oncology och den reproduktiva medicinen och co-direktören för MD Anderson av Centrera för RNAStörning och Non-Kodifiera RNA. ”Korrelerades ett kickförhållande direkt till tumoragression och metastatic kapacitet. Tålmodig med denna profilerar hade den värst prognosen för överlevnad.”,

Studierna för kultur för cellen för tre-året studien de inklusive på Rice såväl som en specificerad analys av gen-uttryckt profilerar av mer, än 500 tålmodig från det CancerGenomKartboken och protein-uttryckt profilerar från omkring 200 tålmodig för MD Anderson.

”Är enzymglutaminasen nyckel- till glutamineuptaken utifrån cellen, och glutaminasen är det primärt uppsätta som mål, att alla är tänkande om rätt nu i framkallande droger,” Nagrath sade. ”Grundar Vi det som uppsätta som mål endast glutaminasen ska miss de mindre aggressiva ovarian cancercellerna, därför att de är på ett metabolic arrangerar var de inte är ännu glutamine-anhörigen.”,

Ricedoktoranden Lifeng Yang, den bly- författare av studien, planlade ett preclinical experiment för att testa feasibilityen av en multidrug att närma sig. Han använde en drog för att förhindra tidigt stadiumproduktionen av inre glutaminestunder som begränsar också uptaken av yttre glutamine.

”Som tömde ut alla källor av glutamine för cellerna, och vi grundar att cellspridning minskade markant,” sade Yang.

Nagrath sade att studien avslöjde också ett annat nyckel- finna -- ett riktaförhållande mellan glutamine och en ovarian cancerbiomarker kallade STAT3.

”Är enjämn överenskommelse av växelverkan mellan ämnesomsättning och signalerandet livsviktig till framkallning av nya strategier för att tackla cancer,”, sade att co-författare Prahlad för MD Anderson Rammar, den förbundna professorn av systembiologi och co-direktören av CancerMittens för MD Anderson Programet för Biologi för System. ”Är STAT3 den primära markören som används i dag för att förvissa sig om malignancy, tumoragression och metastasisen i ovarian cancer.”,

Nagrath sade, ”Den högre STAT3EN är, mer aggressiv cancern. För den första tiden var vi kompetent att visa hur glutamine reglerar uttryckt STAT3 till och med en välkänd metabolic bana som kallas TCAEN cyklar, som är också bekant, som Krebsen cyklar.”,

Nagrath sade att forskningen är pågående. Ultimately hoppas han det utredningar ska bly- till nya behandlingdieter för cancer såväl som en bättre överenskommelse av rollen av cancer-cellen ämnesomsättning i metastasis- och drogmotstånd.

Källa: RiceUniversitetar

Advertisement