LifeMap Lösningar fokuserar på att skapa innovativa mobila vård- produkter

LifeMap Lösningar, Inc., en medicinsk teknologistart fokuserad på att skapa innovativa mobila vård- produkter (för mHealth) och servar drivit av stora data, meddelade i dag att en initial $5 miljon kärnar ur rundan ledde vid moderbolag LifeMap Vetenskaper, Inc., ett dotterbolag av BioTime, Inc., med extra deltagande via natura service från dess utvecklingspartner, Skolar Icahnen av Medicin på Mount Sinai.

Corey Överbryggar, en Silicon Valley veteran, ska serve som LifeMap Lösningars Verkställande direktör. Över de förgångna två årtiondena har Bridges haft uppsikt över marknadsförainledningarna av flera innovativa teknologiföretag, inklusive Netflix, Zonplanerar Labb, och Multiversen Knyter Kontakt. Pre-IPOanställd på Netscape, lanserade han flera mala-brytande Internetprodukter internationellt och år mer sistnämnda lanserade James Camerons CAMERON | STEGA Gruppen i Kina och Europa.

”I mitt--ninetiesna, sågar vi genomskärningen av genombrottteknologier, och kulturell readiness, som tog Internet in i huvudströmmen och ändrade världen,”, sade Bridges. ”Händer en liknande genomskärning av teknologi och kultur nu med personliga vård- och stora data, var få effekt på samhälle kan vara så djupsinnig och så långtgående, som Internet har varit till världen.”,

David Warshawsky, Ph.D., Verkställande direktör av moderbolagLifeMap Vetenskaper, och cofounderen av LifeMap Lösningar med Överbryggar, kommer med med honom mer än, 20 år av erfar i spjutspetsforskning, utveckling, genomförande och ledarskap i biotech, farmaceutiska och bioinformaticsbranscher.

”Evolving den medicinska teknologibranschen på ett snabbare stegar, än någon som förutsägs även fem år sedan,”, sade Warshawsky. ”Översätter Dessa spännande tider in i massiva tillfällen för innovation. I åren framåt, ämnar vi applicera vår bäst bransch övar och LifeMaps nyckel- privat teknologi in mot att skapa mHealthprodukter och servar att den ska serven en spänna av marknadsför.”,

Strategiskt Partnerskap

LifeMap Lösningar är funktionsdugliga direkt med forskningforskare på Icahnen Skolar av Medicin på Mount Sinai för att framkalla dess teknologi. Som delen av partnerskap Mounts Sinai lånar Eric Schadt, ska Ph.D. - grunda direktören av det Icahn Institutet för Genomics och Multiscale Biologi - hans forskning erfar och teknisk sakkunskap till LifeMap Lösningar som det nyligen bildade företagets den ledande vetenskapsrådgivaren. Dr. Schadt är ett sakkunnigt på utvecklingen, och integration av mycket storskaligt ordnar variation, molekylärt knyter kontakt anknyter profilera och kliniska data i sjukdombefolkningar för molekylär konstruering, som definierar sjukdomen påstår, och molekylär biologi till physiology.

Kärna ur medlemmar av de LifeMap Lösningarna team ska arbete med Mount Sinai värld-klassificerar nära forskningforskare och utvecklingspersonaler. Dr. Schadt sade av partnerskap, ”är servar Vi upphetsada till sammanslutningMounts Sinai vetenskapliga sakkunskap med LifeMap Lösningars kapacitet att bygga mobila vård- applikationprodukter och för att hjälpa att bemanna bly- mer sund liv och att bidra till medicinsk forskning.”,

Specificerar av partnerskap klarades av av Mount Sinai InnovationPartners, som gör verklig världapplikationen och commercializationen av Mount Sinai upptäckter och utvecklingen av forskningpartnerskap med bransch lättare.

Källa: LifeMap Lösningar

Advertisement