EG-betalat projektera fynd långt för att förbättra tålmodig smärtar behandling efter kirurgi

Miljoner av folk genomgår kirurgi varje år. Många av dem lider från dämpar till strängt smärtar därefter. Denna posta-arbetare smärtar kan hindra återställning, eller även att leda på in i kroniskt smärta. Nu EG-betalade projekterar PAIN-OUT som avslutas i 2012, kan ha funnit a långt för att förbättra tålmodig smärtar behandling efter kirurgi. Projektera som tillsammans kommas med rutinmässiga kliniska data som samlas över sjukhus över Europa och tålmodigns egna rapporter som så-kallas tålmodig-anmälde resultat. Dess databas innehåller mer än 40.000 datamängder som är tillgängliga för varje deltagandesjukhus via en webbaserad riktlinjeserver.

Således kan sjukhus jämföra det kvalitets- av deras omsorg till det av andra, och att identifiera potentiella underskott i deras smärta ledning. ”Kan Du se huruvida en bestämd läkarbehandling hjälper faktiskt tålmodig. Eller när du utbildar huruvida bemanna påverkar positivt det kvalitets- av omsorg,” något att säga projekterar koordinatorn Winfried Meissner, huvudet av Avdelningen av Pain Ledning på det Jena UniversitetarSjukhuset, i Tyskland. Honom också koordinater projektets Tyska motstycken, SPYDIGHETER, som har varit lyckat rinnande för mer än tio år.

Att uppnå resultat av jämförbart kvalitets- framkallade projekteraforskarna ett högt standardiserat tålmodigt frågeformulär. ”Översattes Detta in i flera språk,”, berättar Meissner youris.com. Frågeformuläret frågade tålmodig att bedöma utfärdar liksom smärtar styrka och biverkningar på kirurgin för dagen efter. Kliniska och demografiska data kompletterar dessa tålmodiga rapporter.

Enligt Meissner har sjukhus redan identifierat underskott och uppnådda förbättringar. ”Hade En av våra avdelningar föregående ansett dess arbete som goda. Men, då vi vände till våra tålmodig, realiserade vi att vi var nästan sist bland jämförbara sjukhus. Detta motiverade alla partier för att starta att ändra saker,” noterar Meissner. Andra resultat indikerade att lilla kirurgier liksom blindtarmsoperationer och tonsillektomier underskattades kraftigt in benämner av deras painfulness. ”Om du har jämförbara data för den första tiden, kan du tilldela dina resurser till de anföra som exempel var de är faktiskt användbara. Du måste inte att rely på din gutkänsla,” anmärkningar Meissner.

Men Meissner bekräftar också utmaningarna av att jämföra. ”Vet Vi ofta inte specificerar på föregående illnesses, eller läkarbehandlingar, som tålmodig har tagit över de föregående fem åren,” noterar han. ”Om vi finner skillnader, vet vi inte alltid, om dessa orsakas av olika ingripanden, eller annat dela upp i faktorer, att gilla kulturell bakgrund. Icke desto mindre dela upp i faktorer forskareförsök att redogöra för sådan, genom att applicera avancerade statistiska metoder för att analysera de stora datamängderna,” honom, förklarar. Dessutom förutom att förbättra det kvalitets- av tålmodig omsorg ”ifrågasätter servarna för projektera också som en plattform för framtida forskning,”, berättar Meissner youris.com. Efter projektets avslutning har den därpå tålts i enreklamfilm kapacitet.

Sakkunniga välkomnanden En som projektets jämföra att närma sig. ”Gäller projektera genomförandet av kvalitets- kontrollerar, som är, per se, en fördel,” något att säga Michele Curatolo, professor på Avdelningen av Anestesiologi och Smärtar Medicinen på Universitetar av Washington i Seattle, USA. ”Ger Den information på, hur ens egen kapacitet jämför med andra institutioner och stimulerar genomförandet av mäter för att förhöja kvalitets-,” honom berättar youris.com.

Men det finns också bekymmer. Enligt Curatolo vad begränsar, är att närma sig faktumet att kapaciteten av annan centrerar är riktlinjen. ”Emellertid, allt centrerar dessa fungerar troligen under mycket olikt villkorar. Många dela upp i faktorer att påverkan som resultatet inte kan lätt kontrolleras, liksom typ av tålmodig som är kulturell utfärdar eller vårdsystem,” något att säga Curatolo. I hans beskåda, placera i rangen reflekterar inte nödvändigtvis den verkliga kapacitetsrangen av akut smärtar servar. Dessutom tillfogar han ”skillnader between centrerar i rangen kan inte reflektera verkliga skillnader i kapaciteten, om förtroendemellanrummen överlappar.”,

Ett Annat sakkunnigt ser avkänningen i arg-sjukhuset att närma sig. ”Gör Det evig sanningavkänning att komma med tillsammans sjukhus in som ett sådan långt det de kan lära från varje annat,” något att säga Barbara Mitterlehner, forskare på Institutet av SjukvårdVetenskap och att Öva på Paracelsus den Medicinska Universitetar i Salzburg, Österrike. Henne, hälsningar som riktlinjen att närma sig som a långt för att framkalla Europa-Sned boll normal i klinisk omsorg. Men hon tillfogar en notera av varnar. Att vara kompetent faktiskt att ändra något som ett resultat av att jämföra, ”avvärjer allt folk på en detalj måste att fungera tillsammans,” henne något att säga.

Källa: http://www.youris.com

Advertisement