Hunsade barn kan erfara långsiktiga hälsoproblem

Hunsade barn kan erfara kronisk systemic inflammation, som framhärdar in i vuxenliv, stundöversittare kan faktiskt skörda vård- gynnar av ökande deras sociala status till och med pennalism, enligt forskare på HertigMedicinen.

Studien som föras i samarbete med Universitetar av Warwick, Universitetar av North Carolina på Chapel Hill och den Emory Universitetar, publiceras direktanslutet i Förfarandena av MedborgareAkademin av Vetenskaper veckan av Maj 12, 2014.

”Ser Vårt rön de biologiska följderna av pennalismen och genom att studera en markör av inflammation, ger en potentiell mekanism för, hur denna sociala växelverkan kan påverka mer sistnämnd vård- fungera,” sade att William E. Copeland, Ph.D., förbunden professor av psykiatri och beteende- vetenskaper på Duke University Skolar av Medicin och studie bly- författare.

Tidigare studier har föreslågit att offer av barndompennalismen lider sociala och emotionella följder in i vuxenliv, inklusive förhöjningar i ångest och fördjupning. Yet anmäler hunsade barn också hälsoproblem, liksom smärtar och sjukamottaglighet, som kan fördjupa psykologiska resultat för det okända.

”Bland offer av pennalismen, där verkar för att vara något får effekt på vård- status i vuxenliv,”, sade Copeland. ”I denna studie, frågade vi huruvida barndompennalism kan få ”under flå” påverka den vård- läkarundersökningen.”,

Copeland och hans kollegor använde data från den Stora Rökiga BergStudien, en robustt befolkning-baserad studie som har samlat information på 1.420 individer för mer än 20 år. Individer var på måfå utvalda att delta i den presumtiva studien och var därför inte på ett högre riskerar av mentalsjukdom eller trakasseras.

Deltagare var den intervjuade alltigenombarndom, tonårstid och barnvuxenlivet, och bland andra ämnen, frågades om deras erfar med pennalism. Forskarna samlade också litet blod tar prov för att se biologiska dela upp i faktorer. Genom Att Använda blod tar prov, mätte forskarna C-Reactive protein (CRP), låg-graderar en markör av inflammation, och en riskera dela upp i faktorer för inklusive metabolic syndrom för hälsoproblem och kardiovaskulär sjukdom.

”Jämnar CRP påverkas av en variation av stressors, inklusive fattig näring, brist av sömn och infektion, men vi har funnit att de förbinds också till psychosocial dela upp i faktorer,”, sade Copeland. ”, Genom att kontrollera för deltagares pre-existerande CRP, jämnar, även för medverkan i pennalism, oss får en mer klar överenskommelse av hur att trakassera kunde ändra trajectoryen av CRP jämnar.”,

Tre grupper av deltagare analyserades: offer av pennalismen, de, som var båda översittare och offer och de, som var renodlat, trakasserar. Även Om CRP jämnar ron för alla grupper, som de skrev in vuxenliv, hade offer av barndompennalismen mycket högre CRP jämnar som vuxen människa än de andra grupperna. I faktum jämnar CRPEN ökande med numrera av tider som individerna trakasserades.

Unga vuxen människa, som hade varit båda översittare, och offer, som barn hade CRP jämnar liknande till de som inte är involverade i pennalism, stundöversittare hade den lägsta CRPEN - även att fälla ned än de som var uninvolved i pennalism. Således kan att vara en översittare och förhöjning av ens sociala status till och med denna växelverkan skydda mot förhöjningar i den upphetsa markören.

Stundpennalismen är mer allmänning och märkt som mindre skadlig, än barndommissbruk eller misshandeln, rönet föreslår att att trakassera kan avbryta jämnar av inflammation in i vuxenliv, liknande till vad ses i annat bildar av barndomtrauma.

”Grundar Vår studie, att ett barns roll i pennalism kan serven som endera en riskera eller ett skyddande att dela upp i faktorer för låg-graderar inflammation,” Copeland sade. ”Verkar Förhöjd social status för att ha en biologisk fördel. Emellertid finns det väg som barn kan erfara social framgång förutom som trakasserar andra.”,

Forskarna avslutade att den förminskande pennalismen såväl som förminskande inflammation bland offer av pennalismen, kunde vara nyckel- uppsätta som mål för att främja läkarundersökning och emotionellt vård- och förminskning av riskera för sjukdomar som var tillhörande med inflammation.

Förutom Copeland inkluderar studieförfattare E. Jane Costello av Hertigen, Dieter Wolke och Suzet Tanya Lereya av Universitetar av Warwick i Förenade kungariket, Lilly Shanahan av Universitetar av North Carolina på Chapel Hill och Carol Worthman av den Emory Universitetar.

Källa: MedborgareInstitut av Mental hälsa

Advertisement