Bryta den tjänste- förbindelsen förminskar riskerar av bräcklighet bryter i äldre vuxen människa

För äldre vuxen människa blytak för ett avbrott alltför vanligt till another.

Studier har visat att någon ålder 50 eller äldre vem lider en bräcklighet bryter - ett benavbrott som tålas i en nedgång från en stå höjd eller mindre - är två till fem tider troligen att erfara en understödja bryter än någon som inte har haft en. Oddsna, som en person, som har lidit sådan två, bryter ska, har en third är även högre.

Det bakomliggande orsakar för stora majoriteten av dessa non-traumatiskt bryter är osteoporosis, en progressiv sjukdom som minskningar väga och tätheten av ben, danande dem som är mer bräcklig. Osteoporosis har inte några tydliga tecken, så ofta som den inte märkas, tills en bryta uppstår - och de bryter är något men sällsyntt.

Enligt MedborgareOsteoporosisFundamentet (NOF) en-inkvarterar ungefärligt halva allra kvinnor och allra ska manar lider åtminstone en bräcklighet bryter efter ålder 50. Det finns mer, än 2 miljon bräcklighet bryter i Förenta staterna som varje år - mer än numrera av hjärtinfarkt, slå och kombinerade bröstcancerfall - med beräknad rikta kostar av nästan $20 miljard. Dessa avbrott kan markant skada en individ livskvalitet och bidra till andra allvarliga hälsoproblem, även död.

Den all Illviljan det, ungefärligt 80 procent äldre Amerikaner, som tål, bryter allra är ingen av testat nor behandlat för osteoporosis. Men saker ändrar.

”Har Orthopaedics traditionellt fokuserat på att fixa bryta, men vi har realiserat, som är endast delen av vårt ansvar som läkare,” sade Dr. Cynthia Emory, en ortopedisk kirurg på den Baptistiska Medicinskt center för VakSkogen i Winston-Salem, orsakar N.C. ”som Identifierar och behandlar det bakomliggande, är lika viktigt, så vi kan förhindra bryter från att uppstå och möjliggör våra tålmodig för att fortsätta göra aktiviteterna som de tycker om.”,

Experter instämm som bryter förbindelse servar föreställer ett mycket effektivt långt att göra både identifiera och behandlingen.

En tjänste- brytaförbindelse (FLS) är ett multispecialty, detomsorg programet som planläggs för att vårda ben som är vård- i äldre vuxen människa som därmed är förminskande riskera av bräckligheten, bryter. Väletablerat och med bevisade rekord av framgång utomlands, notably i Förenade kungariket och Kanada, fångar FLS-program på i Förenta staterna, tack i del till insatser vid NOFEN, Vård- Allians för MedborgareBen (NBHA), Ortopedisk Anslutning för Amerikan och andra organisationar.

Sist den Baptistiska nedgångVakSkogen blev en av de första akademiska medicinskt center i landet som upprättar ett formellt FLS-program, ett försök, var ledde vid Emory; med- ortopedisk kirurgDr. Anna Mjölnare; och Anne för auktoriserad revisorsjuksköterskapraktiker Lake, som servar som program koordinator.

VakSkogBaptist'sens FLS skriva in sig folk 50 och över vem har lidit en bryta eller vem har en läkarundersökning att villkora som kan motsatt påverka bentäthet. Det initiala besök för varje som är tålmodigt, inkluderar ett grundligt granskar av hans eller henne medicinsk historia och en läkarundersökningundersökning. Beroende av vad de avslöjer, testar Röntgar labbet, och entäthet bildläsning kan administreras. Efter alla resultat har samlats och har analyserats, mottar den tålmodig individualized planerar, som kan inkludera ett övaprogram, dietary och livsstilrekommendationer, non-recept tillägg och receptläkarbehandlingar, all utrustat in mot det ökande ben som är vård- och minskar riskera av framtida avbrott.

Tålmodig är planlagda för uppföljningsbesök som behövda, som deras framsteg utvärderas under, och deras omsorg planerar justeras, om nödvändigt.

Det tjänste- ger ”full-perspektiv omsorgkoordination,”, sade Laken, vars jobb som FLS-koordinator inkluderar att samla alla information om tålmodina och att framkalla deras terapi planerar, manipulerar att vägleda tålmodina till och med programet och att hålla allt deras och andra caregivers i kretsa om deras status.

”Ha som huvudämne lek för Ortopeder och för primär-omsorg läkare självfallet roller,”, sade Laken, som rymmer en manipulera av sjukvården övar grad. ”Bara vi ska konsulterar också endocrinologists, rheumatologists, dietitians, läkarundersökningterapeuter - i stort någon som kan bidra till att bestämma vad är bäst för den tålmodiga individen.”,

Förutom att klara av den tjänste- VakSkogBaptist'sen, är Laken involverad i försök vid NOFEN, och NBHA som ger sjukhus och andra familjeförsörjare med, modellerar, att ska hjälp dem för att upprätta FLS-program utan hänsyn till deras storleksanpassar eller räckvidd, och att framkalla normal för FLS programmerar med en syna in mot deras som känns igen av Den Gemensamma Kommissionen, den oberoende organisationen som ackrediterar och intygar sjukvårdorganisationar och programmerar i Förenta staterna.

”Bryta förbindelsen servar införlivade tre viktiga aspekter av sjukvården som betonas i dag - förhindrandet, koordinerad omsorg och den personifierade medicinen,”, sade Mjölnare. ”Har De bevisats att vara mycket lyckade i förminskande numrera av bräckligheten bryter, så där är varje gott skäl att göra dem tillgängliga för alla.”,

KÄLLVakSkog Baptistiska HealthWire

 

Advertisement