Forskare upptäcker det nya enzymet som främjar insulinsecretion i typ - djur för 2 sockersjuka modellerar

En signalera, som främjar insulinsecretion och förminskar hyperglycemiaen i en typ - djur för 2 sockersjuka, modellerar förhöjs av hämningen av ett nytt enzym som upptäcks av KAMRATForskning, Centrerar (CRCHUM) och Universitetar av Montreal forskare. Laget är delen av den Montreal SockersjukaForskningscentrat, och deras studie som för en tid sedan publicerades i CellÄmnesomsättning, riktades av forskare Marc Prentki och Murthy Madiraju.

Insulin är ett viktigt hormon i vårt förkroppsligar som kontrollerar glukos- och fettutilization. Otillräcklig insulinfrigörare vid beta-cellerna av bukspottkörteln och störningen med den bly- handlingen av insulin att skriva - 2 sockersjuka. Secretionen i blod av insulin är anhörigen på utilizationen av glukos, och fett vid beta-cellerna och produktionen av en roman signalerar att de upptäckte namngiven monoacylglycerol.

”Viktig forskning för Illvilja på mekanismen som blandas in i insulinsecretion, signaleramolekylarna som är involverade i detta återstående processaa gåtfullt; IDet av dessa signalerar är nödvändigt beträffande att framkalla bättre terapi mot sockersjuka,” förklarar Marc Prentki, Centrerar Direktören av den Montreal SockersjukaForskningen och Professorn på Universitetar av Montreal. Marc Prentki håll den Kanada ForskningStolen i Sockersjuka och Ämnesomsättning.

”När socker används av insulinen som avsöndrar den bukspottkörtel- beta-cellen, producerar det monoacylglycerol, signalerar ennågot liknande, och denna är tillhörande med insulinfrigöraren in i blod; vi grundar, att produktionen av monoacylglycerolen är nödvändig för glukos-stimulerad insulinsecretion vid beta-cellen,” något att säga Murthy Madiraju, Forskare på CRCHUMEN.

Huvudsakligen upptäckte kontrollerar forskninglaget, att ett enzym som kallas alfabetisken/beta avbrott för hydrolase domain-6 (i kort stavelse ABHD6) besegrar monoacylglycerol och thus negativt insulinfrigöraren.

Dessa forskare sade att ”en idealdrog för skulle förhöjninginsulin för typ-2 sockersjuka jämnar i blod genom att förhöja det beta cellsvaret till glukos, när endast den höjas, och också förhöjning känsligheten av förkroppsligar silkespapper till insulin; detta är exakt vad hämning ABHD6 gör och thus vi har identifierat ett unikt nytt uppsätta som mål för typ - 2 sockersjuka.”,

Forskninglaget är för närvarande i det processaa av upptäckt av nya och potent blockers av ABHD6 som inte visar någon oönskad toxicitet och vilken kan framkallas som potentiella droger för typ - 2 sockersjuka. Dessa studier göras i samarbete med AmorChem Finansiell, Inc. och dess biträdande NuChem Terapi, Montreal. 

Advertisement