SlottBiosciences anmäler studieresultat från mång--analyte DecisionDx-EC testar för esophageal cancer

Rockera Biosciences Inc. meddelade i dag att studieresultat från dess privat mång--analyte testar DecisionDx-EC, som planläggs för att bestämma vilka tålmodig med esophageal cancer är rimliga att reagera eller inte reagera till standard pre-kirurgisk chemoradiationterapi. Resultaten granskades i en affischpresentation på Årsmötetth 50 av AmerikanSamhället av Klinisk Oncology (ASCO). Datan visar biomarkerprovets kapacitet exakt att identifiera två typer av tålmodig: de som är rimliga att reagera till pre-kirurgisk chemoradiationterapi (CTRT) och bör fortsätta för att motta den standarda terapin; och de som var osannolika att reagera till CTRT och kunde i stället flyttningen snabbt till kirurgi eller andra effektivare terapier.

”Vet En av utmaningarna, i behandling av esophageal cancer, fördriver som, har några ska tålmodig ett utmärkt svar till den standarda pre-kirurgiska chemoradiationen, upp till 30 procent av tålmodig som ska för att inte reagera till denna terapi,”, sade att Dr. Sunil Badve, M.D., FRCPath, Professor av Patologi och LaboratoriumMedicin på den Indiana Universitetar Skolar av Medicin och co-författare av studien. ”Är kan toxiciteterna som är tillhörande med chemoradiationbehandling, viktiga och väsentligen förminska en tålmodigs livskvalitetstunder som försenar kirurgi och bruket av potentiellt effektivare terapier. Vi kunde använda resultaten från mång--analyten testar för att förbättra identifierar tålmodig, som är rimliga att reagera, för att fördriva undvika högt giftliga terapier i tålmodig som de är osannolika för att vara effektiva.”,

Esophageal CancerStudieResultat

DecisionDx-ECEN testar analyserar localizationen av tre proteinbiomarkers, NF-kBen, Gli1 och SHH, för att klassificera tumors som troligen för att ha ett färdigt svar till (pathCR) eller rimligt för att ha ytterlighetmotstånd till CTRT (exCTRT). att Testa utfördes på formalin-fixat paraffin inbäddat (FFPE) esophageal adenocarcinomasilkespapper.

Denna vilde mång--centrerar studien av 65 tålmodig med den locoregional esophageal adenocarcinomaen var understödjagodkännandestudien för DecisionDx-ECEN testar. I denna grupp av tålmodig testar mång--analyten förutsagt värderar att tålmodig, som skulle erfar exCTRT med en 95% noggrannhet som visar en predictive realitet, (PPV) värdera av 83% och en predictive negation (NPV) av 77%.

Huvudsakligen grundar resultaten också att testa kan exakt förutsäga vilka ska tålmodig erfara ett färdigt svar till terapin före kirurgi, och vilken ska troligen ser inget för att gynna. DecisionDx-ECEN testar förutsagd pathCR med en noggrannhet av 87%, PPV av 42% och NPV av 89%. Denna aspekt av testa optimerades för att se till att potentiella CTRT-responders ska för att inte vara undertreated.

Ändtarms- AdenocarcinomaResultat

Framlade initiala data för SlottBiosciences testar också från en studie av dess nyligen framkallade ändtarms- (RC) cancer i FFPE tar prov från 10 tålmodig med den ändtarms- adenocarcinomaen (RC). Genom Att Använda de samma biomarkersna som denanalyte ECEN testa, RCEN testar var kompetent att förutsäga exCTRT och pathCR med en total- exakthet av 80%, noggrannhet av 100%, PPV av 100% och NPV av 71%. Det Utvidgade godkännandet av biomarkeren testar i RC är för närvarande kommande.

KÄLLA Rockera Biosciences Inc.

 

 

Advertisement