Amgen framlägger fördjupad analys av PEAK studiedata på ASCO

Amgen (NASDAQ: AMGN) meddelade i dag att resultat från den MAXIMALA studien för Arrangera Gradvis 2 som förstärker den förbättrade total- överlevnaden, (OS) gynna av panitumumab (Vectibix®) när du används i kombinationen med FOLFOX, enbaserad kemoterapidiet som jämförs till plusen FOLFOX för bevacizumab® (Avastin) som, första-fodrar behandling i tålmodig med wild-typ RAS metastatic colorectal cancer (mCRC). Datan framlades i dag på Årsmötetth 50 av AmerikanSamhället av Klinisk Oncology (ASCO) i Chicago (Abstrakt begreppNr. 3629).

Datan som framlades på ASCO, var en fördjupad analys av den MAXIMALA studien som stöttar bruket av panitumumab i kombination med FOLFOX för tålmodig med wild-typ RAS (frånvaro av KRAS- eller NRAS-mutationar för exons 2, 3 eller 4) mCRC.

I denna exploratory analys hade tålmodig, som mottog panitumumabplusen FOLFOX och därefter behandlades med en VEGF inhibitor-baserad behandling (inklusive bevacizumab) en median- OS-förbättring av 41,3 månader. Vid jämförelse hade tålmodig, som mottog bevacizumabplusen FOLFOX och därefter behandlades med en anti-EGFR inhibitor-baserad behandling (inklusive panitumumab/cetuximab), en median- OS-förbättring av 29,0 månader. För båda beväpnar, resultat var liknande till de som observeras i overallen behandlade befolkningen med wild-typ RAS mCRC.

”Förstärker de initiala MAXIMALA datan den potentiella betydelsen av panitumumab för valda tålmodig, men vi önskade att utvärdera huruvida denna gynnar var anhörigen på administration med FOLFOX, och, om annan följande behandlingstyrka får effekt överlevnadresultat,”, sade Fernando Rivera, M.D., Medicinsk OncologyAvdelning, Sjukhuset Universitario Marques de Valdecilla, Santander, Spanien och en bly- utredare i studien. ”Föreslår Dessa data att en frontlinjebehandlingstrategi med panitumumab i kombination med FOLFOX kan erbjuda kliniskt gynnar i tålmodig med wild-typ RAS metastatic colorectal cancer som jämförs till bevacizumab-baserade dieter i denna behandlinginställning.”,

”Visar Den MAXIMALA studien inte endast att överlevnaden gynnar av panitumumab i tålmodig, som har metastatic colorectal cancer med wild-typ KRAS tumors, men får också oss som another kliver närmare överenskommelse, hur unika genetiska markörer kan ändra långt oss festcancer,” sade Sean E. Harper, M.D., verkställande vice ordförande av Forskning och Utveckling på Amgen. ”Varje studie som vi förar, som delen av vårt omfattande panitumumabutvecklingsprogram tillfogar till en växande överenskommelse av hur man personifierar omsorg för cancertålmodig.”,

Colorectal cancer är thirden mest allmänningcancer i U.S.et och är leda för understödja orsakar av cancerdödar. Ungefärligt 1,2 miljon fall av colorectal cancer förväntas för att uppstå globalt.

KÄLLA Amgen

 

 

Advertisement