Ovarian cancertålmodig med molekylära underordnad typ gynnar från bevacizumab

Molekylär ordnande i viss följd kunde identifiera ovarian cancertålmodig, som är mest rimlig att gynna från behandling med bevacizumab (Avastin), en Mayo Klinik-Ledde studien har funnit. Resultat av forskningen framlades i dag på AmerikanSamhället 2014 av det Kliniska OncologyÅrsmötet.

Tillägget av bevacizumab till standard terapi fördjupa fortgång-fri överlevnad mer för ovarian cancertålmodig med molekylära underordnad typ som märktes som ”proliferative”, eller ”mesenchymal” som jämfördes till de med underordnad typ som märktes som ”immunoreactive” eller ”gjordes åtskillnad mellan,” något att säga Sjaskiga Sean, M.D., en gynecologic oncologist för den Mayo Kliniken och den höga författare av studien. ”Fast vår studie är mycket förberedande åtgärd, föreslår den att vi får nästan peka, var vi kunde använda ordnande i viss följddata för att välja effektivare och mindre giftliga terapier för tålmodig.”,

Dr.en Sjaskiga något att säga U.S.et spenderar omkring $3 miljard om året på bevacizumab för cancerbehandling. ”Tyvärr, reagerar två-thirds av de tålmodig inte till drogen, som hjälpmedlet oss ger som precis dem, toxicitet med inget gynnar. Dessa ska uttrycksdata hjälper oss att välja vilka tålmodig bör motta denna drog.”,

Bevacizumab är en angiogenesisinhibitor, en drog som saktar tillväxten av nya blodkärl, som hjälper cancer för att växa och spridning. En landskamp arrangerar gradvis bekant kliniskt försök 3, som ICON7 har för en tid sedan visat att när du tillfogar denna drog till carboplatinen och paclitaxelen för första-fodra kemoterapidroger kan förbättra fortgång-fri överlevnad av ovarian cancertålmodig.

Den Sjaskiga Dr.en och hans kollegor önskade att bestämma, om svaret till denna nya behandling kunde förutsägas, genom att se den molekylära makeupen av ovarian tumors. Först använde forskarna genuttryckssamlingar för att analysera biopsier som bevarades i paraffin-inbäddade silkespapperkvarter från tålmodig ICON7.

Därefter använde de den molekylära klassifikationen som redan var etablerad vid Medborgare, Cancer somInstitut Kartboken för Genom för Cancer (TCGA) projekterar för att avskilja tålmodina in i fyra underordnad typ av sjukdomen som baseras på, precisera mönstrar av gener som hade varit vänt "ON" eller "OFF" i deras tumors. Av de 359 utstuderade tålmodina, hade 20 procent den åtskilda underordnad typ, hade 34 procent den immunoreactive underordnad typ, hade 19 procent den mesenchymal underordnad typ, och 27 procent hade den proliferative underordnad typ.

Slutligen sökte efter Dr. Sjaskig och hans kollegor en anslutning mellan dessa molekylära underordnad typ och svar till behandling. De grundar, att tålmodig med de proliferative och mesenchymal underordnad typ fared det bäst, med förbättringar för 10,1 och 8,1 månad i fortgång-fri överlevnad efter behandling med bevacizumab, respektive. I jämförelse erfor tålmodig med de immunoreactive och åtskilda underordnad typ endast en förbättring av 3,8 och 3,7 månader, respektive. Liknande skillnader sågs mellan underordnad typ, då utredarna såg another mäter av behandlingsvaret, total- överlevnad.

”Gör Den avkänning att tålmodig med skulle proliferative och mesenchymal underordnad typ reagerar gynnsamt till bevacizumab, därför att de samma generna och molekylära banorna, som blandas in i de underordnad typ, är också de som påverkas av drogen,” något att sägaDr. Sjaskig.

En Gång publiceras vila av datan från försök ICON7, planerar Dr.en Sjaskig och hans kollegor för att reanalyze deras resultat för att se, om även starkare anslutningar kan finnas mellan underordnad typ och resultat.

De hoppas också för att validera deras resultat i en annan uppsättning av tålmodig, ett nödvändigt kliver, för molekylär ordnande i viss följd kan identifiera tålmodina troligen för att reagera till denna särskilda drog.

”Används Höger nu bevacizumab inte universal i denfodra behandlingen av ovarian cancer i Förenta staterna, därför att den ger marginell förbättring i överlevnad, är extremt dyr på omkring $100.000 per år och kan ha giftliga biverkningar,” något att sägaDr. Sjaskig. ”Men, om vi kunde identifiera, ser de tålmodig, som ska, en förbättring för 10 månad i fortgång-fri överlevnad, det skulle är värd som behandlar dem med drogen. Å andra sidan och att undvika bruket av bevacizumab i osannolika tålmodig att reagera ska låt oss förminska onödig toxicitet och ordinera annan, potentiellt effektivare droger för den tålmodiga detalj.”,

KÄLLMayo Klinik

Advertisement