Användning av marijuana försämrar kvalitets- av sömn

Anslutningen är starkast i vuxen människa som startade marijuanabruk för ålder 15

En ny studie föreslår att marijuanabruk är tillhörande med kvalitets- nedsatt sömn.

Resultat visar att någon historia av cannabisbruk var tillhörande med en ökande sannolikhet av att anmäla svårighet som sovande faller och att kämpa för att underhålla sömn och att erfara non-restorative sömn och känslig dagsleepiness. Den starkaste anslutningen fanns i vuxen människa som startade marijuanabruk för ålder 15; de var omkring två gånger så rimliga att ha stränga problem att falla sovande (oddsförhållandet = 2,28) och att erfara non-restorative sömn (ELLER = 2,25) och känsla som alltför är sömnig under dagen (ELLER = 1,99). Resultat justerades för potentiella confounders åldras, könsbestämmer däribland, racen/etnicitet och utbildning.

”Är Strömmen och förgångna marijuanaanvändare mer rimlig att erfara sömnproblem,”, sade den bly- författare Jilesh Chheda, forskningassistent på Universitetar av Pennsylvania i Philadelphia, arbete med Dr. Michael Grandner, den höga författare på studien. ”Mest överraska var finna, att det fanns ett starkt förhållande med ålder av första bruk, ingen materia hur ofta folket använde för närvarande marijuana. Bemanna vem startade att använda tidig sort var mer rimlig att ha sömnproblem som en vuxen människa.”,

Forskningabstrakt begrepp publicerades för en tid sedan i ett on-line tillägg av föra journal överSömnen och ska framläggas Onsdagen, Juni 4, i Minneapolis, Minnesota, på SÖMN 2014, det 28th årsmötet av den Tillhörande Yrkesmässiga SömnSamhälleLLCEN.

De involverade vuxen människa för studie som spänner i ålder från 20-59 år som reagerade till den Vård- Medborgare 2007-2008 och NäringUndersökningsGranskningen (NHANES). En historia av drogbruk anmäldes av 1.811 deltagare. Cannabis använder bedömdes som någon historia av bruk, bruk för ålder först och numrerar av tider som används i den förgångna månaden. Sömn-Släkta problem var ansett strängt, om de uppstod åtminstone 15 dagar per månad.

Även Om designen av denna studie inte l5At för en undersökning av causality, föreslår resultaten att påbörjandet av marijuanabruk i tonårstid kan ge ett högre riskerar för följande insomniatecken, eller det kan betyda, att de, som börjar att använda tidigare är mer rimlig att erfara insomnia på andra grunder, liksom spänning. Insomnia kan även vara en av resonerar folk startar (eller fortsätta), bruk, fast denna bevisar föreslår att den inte är antagligen effektiv, om de är stillbilden som erfar problem.

”Är Marijuanabruk vanligt, med omkring halva av vuxen människa som har anmält genom att använda det på något, peka i deras liv,”, sade Chheda. Som dess få effekt på sömn i ”verklig värld” inte är välkänt.”, ”Som det blir lagligt i många påstår, det ska är viktigt att förstå få effekt av marijuanabruk på allmän hälsa,

Enligt MedborgareInstitutet på Drogmissbruk har marijuanabruk bland ungdomar varit ökande efter 2007, som kan vara tillhörande med ökande offentlig debatt över drog lagliga status. Federal regering betraktar marijuana ett Schema Mig vikten som har inget medicinal bruk och en kick - att riskera för missbruk. Emellertid har Colorado och Washington legalized marijuana för vuxet fritids- bruk, och 21 påstår har passerat lagar låta dess bruk, som en läkarundersökning för behandling villkorar med säkerhet.

Forskningen förades under övervakningen av Michael Grandner, PhD, instruktör i Uppdelningen av Mooden, och ÅngestOordningar inom Avdelningen av Psykiatri av Perelmanen Skolar av Medicin på Universitetar av Pennsylvania. Den stöttades, genom att betala från MedborgareHjärtan, Lungen och BlodInstitutet; MedborgareInstitutet av Miljö- Vård- Vetenskaper; och Universitetar av Pennsylvania den Kliniska och Translational VetenskapsUtmärkelsen.

För en kopiera av abstrakt begrepp, ”, Mönstrar av Bruk för Marijuana (Cannabis), och SömnTecken i AmerikanVuxen människa,” eller att ordna en intervju med en medlem av forskninglaget eller en AASM-talesman, behaga KommunikationsKoordinatorn för kontakten AASM Lynn Celmer på 630-737-9700, ytter9364 eller [email protected]

Källa: AmerikanAkademi av SömnMedicinen

Advertisement