Prevalence av pulmonary arterial högt blodtryck som karakteriseras i CHD-tålmodig

Vid Sarah Pritchard, medwireNewsReporter

Pulmonary arterial högt blodtryck (PAH) påverkar drygt 3% av individer med den medfödda hjärtsjukdomen (CHD), avslöjer rikstäckande data från Nederländerna.

Detta likställer till en förekomst klassar av 100 fall i varje miljon av den allmänna befolkningen, rapporter forskninglaget, ledde vid Berto Bouma från Universitetar av Amsterdam, i Landskampen Förar Journal över av Cardiology.

Studierönet visar att av de fyra kliniska klassifikationerna av PAH-CHD (det Eisenmenger syndromet [gruppera A], PAH med shuntor från vänster till höger [grupp B], PAH med tillfällig CHD [grupp C] och postoperative PAH [grupp D]), var postoperative PAH mest vanligt.

”[W] skulle e något liknande för att betona att medvetenheten av PAH i tålmodig, efter shuntastängning har bort ökas för att garantera optimal behandling, och medicinsk vård och den livslånga hjärt- uppföljningen rekommenderas i dessa tålmodig”, något att säga forskarna.

Laget drog data från den Holländska Medfödda Corvitia registreringen i 2011, som inklusive 12.624 vuxen människa med CHD. En slutsumma av 5487 individer var ansedd på riskerar av PAH på konto av att ha en initial diagnos av denpulmonary shuntan, och 1814 av dessa tålmodig var på måfå utvald för studie.

Sammanlagt hade 135 tålmodig möjligheten PAH - ett systolic pulmonary arterial att pressa av åtminstone 40 mmHg - att ge en beräknad PAH-prevalence av 3,2% för den hela CHD-befolkningen. Nya bedömningar av CHD-prevalence på 3000 per miljon vuxen människa ger ensläkt PAH-förekomst klassar av 100 per miljon av den allmänna befolkningen, något att säga Bouma och kollegorna.

mer Få fall av möjligheten PAH klassificerades som grupp A, B eller C än grupp D, på 51, 15 och fem som jämfördes med 64, respektive.

Forskarna beräknade ”angå” PAH klassar av 5,7% bland alla tålmodig i ta prov som genomgick korrigerande hjärt- kirurgi eller ingripande och föreslår, att denna kunde från den försenade korrigeringen av hoppa av, ”, om speciellt den pulmonary kärl- sjukdomen hade redan framkallat”.

De tillfogar, att ”forskning för uture [f], bör syftet att ge mer inblick som tålmodig är in i på highest, riskera för att framkalla posta-arbetare PAH, för att vara kompetent att ge anpassad omsorg till födda tålmodig med systemic-till-pulmonary shuntor” som noterar att inte varje tålmodig som nödvändigtvis ska gynnar från stängning av en hoppa av.

Slutligen PAH-prevalence ökande med ålder, på en prevalence av omkring 2,5% i under-30-year-olds som jämförs med 35,0% i de som åldras 80 år eller äldre.

Licensed from medwireNews with permission from Springer Healthcare Ltd. ©Springer Healthcare Ltd. All rights reserved. Neither of these parties endorse or recommend any commercial products, services, or equipment.

Advertisement