Busen som kör lagar, förminskar rusa-släkta fatalities bland unga manar, showsstudie

En ny studie ut ur den Västra Universitetar (London, Kanada) har funnit en viktig nedgång i rusa-släkta fatalities och skador bland unga manar i Ontario, sedan landskap tufft rusa för ytterlighet och aggressiva körande lagar introducerades i 2007. Studien grundar en tåld förminskning av omkring 58 rusa-släkta skador och fatalities per månad bland manlig som åldras 16-24. Att hjälpmedlet om 700 mer få unga manar har sårats eller har dödats i årliga rusa-släkta kraschar, sedan lagen passerades.

Studien ledde vid Evelyn Vingilis, PhD, en professor i FamiljMedicin, och Epidemiology och Biostatistics på Westerns Schulich Skolar av Medicin & Dentistry, utvärderat skrämseleffekten få effekt av Ontario GataRacers, Jippo och Aggressiv ChaufförLagstiftning (Räkning 203) och grunda den är danande per skillnad, inte endast i numrera av övertygelser men också i förminskande numrera av sammanstötningar.

Under lagen begränsar chaufförer fångat gå 50 kph över rusa eller inkoppling i felaktiga handlingar, som utgör ett körande jippo, bekämpar, eller racen kan omgående ha deras licenserar inställt, och deras medel impounded för sju dagar. På övertygelse vänder mot de också en bot av $2,000-$10,000, licenserar upphängning för upp till två år, eller sex svaghet pekar, och möjligheten av upp till halvåret i arrest. Straffen får även strängare med en understödjaövertygelse.

”Först allra såg vi manlig och kvinnlig, och därefter såg vi mer ung och äldre individer, därför att vi vet från min tidigare forskning, som den tävlings- gatan och att rusa för ytterlighet är en aktivitet att typisk mer ung manlig är mer rimlig att koppla in i,” sade Vingilis. ”Vad vi grundar var en verklig förminskning i numrera av övertygelser för ytterligheten som rusar för manlig och ingen ändring för kvinnlig, därför att de var den nätt lowen any långt. Och huvudsakligen, grundar vi en viktig minskning i numrera av motorfordonolycksoffer av manlig 16 till 24 - ganska en viktig förminskning.”,

Vingilis något att säga studie rön stöttar avskräckningsmedelteori till verkställa som bestämda, snabba och stränga sanktioner kan avskräcka riskabelt körningsuppförande.

Forskningen som förades i samarbete med Departement av Trans. av Ontario (MTO), såg data från Januari 1, 2002 till December 31, 2011. Lagen kom in i verkställer September 30, 2007 och att möjliggöra forskarna för att jämföra datan för och efter genomförande. Från tiden kom den nya lagen in i styrka till avsluta av 2011, mer, än 24.000 chaufförer licenserar inställdes för överträdelse av den tävlings- lagstiftningen för den nya gatan, nästan 8.500 av dem i det första året bara.

För de 16 till 24 åriga male chaufförerna hade 1,21% av licensierade chaufförer deras licenserar inställt, tillsammans med .37 procent av mognar manlig (som åldras 25-64). Det kontrasterade med .21 procent för 16-24 åriga kvinnliga chaufförer och .07 procent för 25-64 åriga kvinnor.

Forskninglaget, som inklusive Aizhan Meirambayeva, Guangyong Zou, Yoassry Elzohairy, Ian McLeod, Jinkun Xiao, Yuanhao Lai och Vingilis, har haft rön, publicerade vid två förar journal över direktanslutet i förskott. Studien på olycksoffer är i OlycksAnalys, & Förhindrandet och studien på övertygelser är Trafikerar in SkadaFörhindrande.

Källa: Universitetar av Västra Ontario

Advertisement