Forskare förklarar möjlighet av att använda biomarkers i barn med JIA för att förutsäga status av sjukdomen

Data som i dag framläggas på EuropéLigan Mot den Årliga Kongressen för Reumatism (EULAR 2014) visar möjligheten av att använda biomarkers (som framkallas från helt blodgenuttryck, profilerar), i barn med barnslig idiopathic artrit (JIA) för att förutsäga statusen av deras sjukdom på 12 månader. Den långsiktiga sjukdomstatusen på 12 månader förutsades exakt efter endast behandling hade varit initierad, i nyligen diagnostiserade tålmodig.

JIA är den mest kroniska reumatiska sjukdomen för allmänningbarndom som påverkar 16-150 barn i varje 100.000. Som indikerat av det känt, är orsaka av JIA i hög grad okänd.

”Vid förutsägelsesjukdomfortgång i dessa ungt barn som vi kan förbättra, förstå jaga av sjukdomen och hur bäst till fest individen,”, sade den bly- författare av studieProfessorn James Jarvis, från Avdelningen av Paediatrics, Universitetar på Buffeln, Buffeln, New York.

Att profilera för Blodgenuttryck har ledde till ha som huvudämne framflyttningar i sätta in av rheumatology över det sist årtiondet, men hitintills har det endast varit möjligheten som förutsäger terapeutiskt resultat på 6 månader.

”Var utmaningen att testa feasibilityen av att använda dessa prognosticbiomarkers från helt blodgenuttryck profilerar i barn med nyligen diagnostiserad JIA för att förutsäga sjukdomstatus på ett år,” den förklarade Professorn Jarvis. ”Profilerar Grundlinjeuttryckt som kunde förutsäga att sjukdomstatus på halvåret inte kunde förutsäga status på 12 månader. Emellertid genom att använda fyra månaddata (de tidigast pekar på vilket tar prov samlades från barn på behandling), var vi kompetent att bestämma stark predictive rekvisita för sjukdomstatus på 12 månader. Således efter barn hade initierat, terapivar mer långtidsresultat förutsägbart,”, sade Professor Jarvis.

I denna studie upptäckte forskare också att det utseendemässigt av olik mekanism av svaret i Rheumatoid Dela upp i faktorer (RF) positive-- och RF-negationtålmodig efter fyra månader av terapi, finna som kunde förklara släktingrefractorinessen av RF-realitettålmodig till annars effektiva terapier.

Det Hela bloduttryckt profilerar var utstuderat från barn som skriva in sig i FESTstudien, en NIH--betalat kliniskt försök som jämför methotrexate (MTX) med MTX + etanercept i barn med nyligen-diagnostiserad JIA. Genuttryckt profilerar undersöktes för att bestämma de gener vars uttryck jämnar bäst förutsagt resultat (aktiv vs. inaktiv sjukdom) på 12 månader.

Forskare har beskrivit sju typer av JIA, som är distingerade vid deras tecken och tecken, numrera av fogar ihop upprört, testar resultaten av laboratoriumet, och familjhistorien. I allmänhet inkluderar tecken gemensamt smärtar, att svälla, mjukhet och styvhet som sist för mer än sex fortlöpande veckor; villkora kan också påverka synar och lymfaknutpunkter.

Källa: EuropéLiga Mot Reumatism

Advertisement