Kombinera 2 röka cessationterapier som är effektivare för högt nikotin-anhörig rökare

Kombination av två röka cessationterapier är effektivare, än genom att använda precis en för manlig och nikotin-anhörigen rökare, som inte hjälptes av initialt nikotinen, lappar högt, enligt forskare på HertigMedicinen.

Rönet som publiceras on-line Juni 17, 2014, i Amerikanen Förar Journal över av Psykiatri, stöttar också genom att använda en lämplig behandling modellerar för att bestämma vilka rökare är rimliga att lyckas i avslutning med nikotinutbytet bara för prövas extra terapier.

”Rönerbjudandet som en potentiell praktisk behandling att närma sig, som kan identifiera rökare, som inte reagerar till en konventionell behandling för singel, men kan gynna oerhört från en kombination av behandlingar,”, sade den Jed Ron, Ph.D., Centrerar direktören av Hertigen för att Röka Cessation och studie bly- författare.

Ron och hans kollegor har framkallat lämpligt modellerar för att röka cessation den skräddare, behandling somdieter baserade på en persons sannolikhet av avslutning lyckat. Rökarestarten som använder en nikotin lappar före avslutning, och baserat på deras förminskning, i att röka, bestämmer forskare då vem är rimlig lyckat att avsluta med eller utan extra behandlingar.

”Genom Att Använda en kassaskåp och en billig nikotin lappa, kan vi förutsäga en rökare framgång, eller fel,”, sade Ro. ”Om en rökare har en låg sannolikhet av att lyckas, kan vi avstyra fel, för det händer genom att använda en steg-för-steg algoritm för att koppla en rökare till en behandling som är mer rimlig att hjälpa.”,

Strömmen som röker cessationbehandlingar - inklusive nikotinutbyte, bupropionen (som säljs under märkesnamnet Zyban) och vareniclinen (som säljs som Chantix) - ha blygsam långsiktig framgång klassar. Forskning har visat att mer mindre än 25 procent av rökare återstår avhållsamma ett år efter behandling.

”Är Det klart att vi behöver att förbättra framgång klassar för att röka cessation, och det är tänkta, att kombination av behandlingar kunde tillfoga till effektiviteten,” Ro sade. ”Kan Kombination av två terapier, speciellt om de agerar vid olik mekanism, tilltala olika aspekter av böjelsen.”,

Att mäta gynna av kombination av behandlingar, skriva in sig forskarna 349 vuxen människa, som anmälde att röka 10, eller mer cigaretter om dagen. Ettobjekt frågeformulär mätte rökarna som var jämna av nikotinberoende. Alla deltagare gavs nikotin lappar före avslutning.

Efter en vecka på nikotinen har lappat, tilldelades de 222 deltagarna, som inte klippte deras röka vid 50 procent stunder på lappa, på måfå för att ta endera varenicline och en placebo eller en kombination av vareniclinen och bupropionen.

Deltagarna tog de tilldelade behandlingarna för 12 veckor och följdes periodvis för halvår. Vareniclinen och bupropionen var allmänt väl tolererat, med inklusive huvudvärk för biverkningar, den torra munnen, retlighet, insomnia, livliga drömmar och ändringar i smak.

Forskarna observerade en overall för att gynna av att tillfoga bupropion till vareniclinen, med 39,8 procent av deltagare på kombinationsbehandlingen som abstaining från att röka på veckor 8-11, efter den avslutade uppsätta som mål har daterat, kontra 25,9 procent som tar varenicline bara.

Den kombinerade behandlingen hade ett mycket mer stor att verkställa på male rökare och det högt anhörigen på nikotin, fördriver ingen viktig skillnad sågs i kvinnliga rökare, eller de med lägre jämnar av nikotinberoende.

Rökare, som var både manlign och högt anhörigen, sågar det mest stor gynnar av kombinationen av behandlingar.

”Högt klassar anhörigen som male rökare hade en ökning, i att avslutas, från 14 procent på varenicline bara till 61 procent med kombinationsbehandlingen, som är en dramatisk förhöjning,” Ro sade.

”Kan Stunder där vara några nackdelar till att ordinera två röka cessationbehandlingar, liksom kosta eller möjlighetbiverkningar, denna studie ger oss en enkel strategi för att finna de som skulle gynnar mest från kombinerad behandling och avvarar andra, som inte kan gynna.”,

Forskarna sade att extra studier är nödvändiga att utforska mekanismen som kan redogöra för skillnaderna i behandlingsvar över genus och andra befolkningar av rökare.

Källa: Duke University Medicinskt center

Advertisement